Apple Watch va veni fara importante functii de monitorizare biometrica

Apple Watch functii sanatate

  Apple Watch a fost prezentat in septembrie 2014 de catre compania Apple, la aproape trei ani de zile de la initierea proiectului pentru dezvoltarea sa si o buna parte dintre functiile initiale nu au ajuns in produsul final. Conform unor persoane care au aflat informatii din stadiile incipiente ale proiectului, compania Apple a renuntat la o parte dintre functiile biometrice pregatite initial. Mai exact, senzori pentru monitorizarea stresului, a presiunii arteriale si cativa altii nu au fost prezenti in diversele modele ale Apple Watch prezentate de Apple in septembrie si mai apoi in intreaga lume.

  Compania Apple a dorit sa evite necesitatea de a cere aprobari de la guvern pentru a vinde Apple Watch si temandu-se ca el ar putea fi introdus in categoria dispozitivelor pentru monitorizarea sanatatii, a decis sa renunte la anumiti senzori. Separat partenerii Apple nu au reusit sa indeplineasca unele cerinte privind senzorii ceruti de catre companie,a stfel ca unele componente nu au mai ajuns sa fie utilizate. Separat se pare ca anumite functii nu au oferit date constante si de incredere, valorile fiind uneori imprevizibile, astfel ca Apple a decis sa renunte complet la ele in loc sa le ofere cu functionalitate incorecta.

Apple is gearing up for a strong start. People familiar with the matter said the company is asking suppliers in Asia to make five million to six million Apple Watches in the first quarter. One of those people said half of the first-quarter output would be for the entry-level Apple Watch Sports and one-third for the mid-tier model, which has stainless-steel casing and a watch face covered by sapphire crystal.

  In lumina eliminarii multor functii interesante, echipa de conducere a Apple a avut la un moment dat o discutie privind necesitatea lansarii sale si ce ii va atrage pe consumatori, astfel ca a decis sa inlocuiasca acele functii cu altele. Mai exact, sistemul de mesagerie bazat pe bataile inimii si alte functii simple de monitorizare biometrica au fost incluse pentru a acoperi golurile lasate de lipsa functiilor mult mai importante. Acum desi unele functii au fost scoase din primul model al Apple Watch, asta nu inseamna ca ele nu isi vor gasi un loc in versiunile viitoare, Apple avand intotdeauna cate ceva nou pregatit pentru upgrade-uri.

  In final se pare ca Apple intentioneaza sa produca 5 – 6 milioane de Apple Watch-uri in primele luni de disponibilitate, cifra urmand a creste daca produsul va genera suficient interes din partea consumatorilor.