Iata cate iPhone-uri a vandut Apple in fiecare secunda in timpul lansarilor

iPhone 6ssss

  Weekend-urile initiale ale lansarilor de terminale iPhone sunt cele in care compania Apple vinde cele mai multe terminale in cea mai scurta perioada de timp, ele stabilind anual record peste record. Realitatea este ca vanzarile acestor weekend-uri de 3 zile, de vineri pana duminica, sunt de fapt vanzarile pentru 10 zile, avand in vedere ca Apple include si vanzarile facute prin precomenzi. Chiar si asa, in aceasta perioada Apple vinde mai multe terminale iPhone decat orice alt producator de smartphone-uri, iar acum aflam exact cate unitati sunt cumparate in fiecare secunda.

  Un website s-a gandit sa creeze cateva animatii pentru a ne arata cate terminale iPhone au fost vandute de catre Apple cu ocazia fiecarei lansari, astfel ca putem compara fiecare an si model in parte. Accesand website-ul veti porni o numaratoare in dreptul fiecarui model al iPhone si veti putea vedea pentru fiecare in parte cate unitati s-ar fi vandut in perioada in care voi urmariti respectivul website. Ideea in sine este interesanta pentru ca ne arata intr-un mod foarte simplu cat de importante sunt iPhone-urile pentru compania Apple si ce inseamna sa vinzi foarte mult intr-o perioada scurta de timp.

  Dupa cum v-ati fi asteptat, iPhone-urile lansate in ultimii ani au avut parte de cele mai mari cifre de vanzari in cele 3 zile ale lansarilor, Apple stabilind noi recorduri. Ca de obicei vorbim despre recorduri care sunt doborate an dupa an, insa in 2014 a existat cea mai mica diferenta fata de un an nterior, Apple doborandu-si recordul precedent cu doar 1 milion de unitati, dar asta fara o tara extrem de importanta. Ce se va intampla in 2015 nimeni nu stie, insa probabil vom vedea vanzari de peste 10 milioane de unitati intr-un weekend al lansarii.