iPhone – evolutia autonomiei bateriei

iPhone autonomie baterie evolutie

  Din 2007 si pana acum compania Apple a lansat o multitudine de terminale iPhone si pentru fiecare model in parte a anuntat o anumita autonomie a bateriei in stand by. Acum intr-un mod stupid, cei de la BI s-au gandit sa compare cifrele oficiale privind autonomia in stand by a iPhone-urilor lansate pana acum pentru a vedea cum s-a imbunatatit ea. Daca ne bazam pe inteligenta lor si pe imaginea de mai sus, atunci am putea crede ca de la iPhone 4S incoace Apple a implementat baterii tot mai mici in iPhone-urile sale, exceptie facand iPhone 6 Plus.

  Puteti vedea ca iPhone 3G, iPhone 3GS si iPhone 4 au o autonomie a bateriei de 300 de minute in stand by, in timp ce restul iPhone-urilor lansate dupa ele au 200 – 250 de minute, exceptie facand iPhone 6 Plus. Adevarul este ca da, autonomia bateriei pentru iPhone nu a crescut cand vine vorba de stand by, insa niciunul dintre noi nu isi lasa terminalul timp de 10 zile pe masa pentru a vedea cat sta incarcat. Cand vine vorba despre usage, sau utilizare, lucrurile sunt complet diferite deoarece autonomia bateriei terminalelor noastre a crescut constant de la un mode la altul si va continua sa creasca in viitor.

  Practic fiecare model nou al iPhone a adus imbunatatiri simtitoare pentru autonomia bateriei terminalelor si Apple se straduieste anual sa imbunatateasca lucrurile. Desigur ca nu vom avea vreodata iPhone-uri care vor functiona timp de 250 de ore, insa v-am spus deja ca iPhone 6 Plus cu iOS 8.3 atinge 15 ore de utilizare.