Apple Watch – iata cat aur urmeaza sa contina si cat va costa

Apple Watch aur gramaj

  Apple Watch Edition, sau versiunea din aur a Apple Watch, urmeaza as fie si cel mai scump model de smartwatch al companiei Apple, el urmand a fi disponibil din cursul lunii aprilie pentru utilizatori. Cu un pret estimat de 4000$, cineva s-a gandit sa calculeze cantitatea de aur pe care Apple ar putea-o folosi pentru a fabrica intreaga carcasa a Apple Watch. Calculele au fost facute avand la baza informatiile privind dimensiunile pe care Apple Watch urmeaza sa le aiba, astfel ca nu vorbim despre ceva 100% corect, ci doar presupuneri facute in baza unor informatii oficiale.

  In baza acestor informatii, calculele indica faptul ca Apple Watch din aur ar putea avea 29.16 grame de aur galben de 18 karate, pretul materialului folosind fiind de maxim 900$. Acum avand in vedere ca aurul din Apple Watch ar putea costa maxim 900$, diferenta pana la 4000$ este enorma si nu prea acopera niciun fel de explicatii pe care le-ar putea oferi Apple. In aceasta idee, fie vorbim despre o cantitate mai mare de aur folosita de catre cei din Cupertino, fie despre cine stie ce altceva va implementa sau folosi compania americana pentru el in ideea de a justifica intr-un fel sau altul pretul.

  Apple Watch Sport, sau versiunea cea mai ieftina a smartwatch-ului, va costa 350$ in versiunea de baza care va fi vanduta in SUA, iar modelul din otel inoxidabil ar urma sa coste 1000$. Diferenta de pret intre cele doua modele este enorma si cu siguranta nu foarte multi utilizatori vor fi interesati sa cumpere modelul din otel inoxidabil ,mai ales ca el nu va fi impermeabil. Chiar si asa, diferenta pana la modelul din aur este colosala, insa cu o cantitate de aur nu foarte mare folosita de catre compania Apple, cu siguranta vor exista suficiente critici.