iOS 9 va fi testat public in vara

iOS 9 testat public

  iOS 9 se afla de ceva vreme in proces de dezvoltare in cadrul Apple si se pare ca va fi testat public de catre companie in aceasta vara, informatiile venind impreuna cu cele referitoare la testarea publica a iOS 8.3. Apple a initiat anul trecut un program de testare publica a OS X Yosemite in ideea de a rezolva buguri ale sistemului de operare inaintea lansarii si incearca sa faca exact acelasi lucru cu iOS 8 si iOS 9. In aceasta idee, compania Apple va testa iOS 8.3 cu 100.000 de utilizatori din lumea intreaga incepand de la jumatatea lunii martie, in timp ce iOS 9 urmeaza sa fie testat din cursul acestei veri.

iOS 9 va fi testat public in vara de catre Apple

  Desi pentru iOS 8.3 vorbim despre un numar mic de utilizatori care vor testa public versiunea sistemului de operare, actiunea este logica, deoarece vorbim despre o actualizare intermediara pregatita de Apple. In cazul iOS 9 vorbim despre o actualizare majora pregatita de catre cei din Cupertino, astfel ca lista celor care vor putea testa update-ul va fi mult mai extinsa, pentru a oferi mai mult feedback companiei. Daca ar fi sa ghicesc, as spune ca Apple va oferi iOS 9 public pentru 1 milion de utilizatori sau mai mult, asta pentru ca are nevoie de foarte multe informatii de la clientii sau pentru a putea rezolva din timp eventualele buguri existente.

  iOS 9 va fi centrat pe performante, stabilitate si rezolvarea problemelor existente, asa ca initierea unui program de testare publica pare a fi o idee grozava, utilizatorii urmand a isi aduce aportul la lansarea unui software lipsit de buguri. Din pacate in cazul OS X Yosemite acest lucru nu s-a intamplat, dar poate cu iOS 9 lucrurile vor fi diferite, avand in vedere ca vorbim despre un cu totul alt tip de terminale mobile. iOS 9 beta 1 va fi lansat in luna iunie de catre Apple, in ziua de inceput a WWDC 2015, insa nu se stie daca programul de testare beta va fi initiat tot atunci, dar in acea zi vom afla toate detaliile legate de el.