MacBook Pro – Apple lanseaza un program de reparatii

MacBook Pro probleme ecran

  In cazul in care nu stiati deja, unele MacBook Pro-uri lansate de catre compania Apple in perioada 2011 – 2013 au probleme grave cu placile grafice folosite pentru a afisa imagini pe ecrane. In imaginea de mai sus aveti prezentata problema pe care unii utilizatori au intalnit-o in timpul utilizarii MacBook-urilor de-a lungul timpului, singura ei rezolvare fiind inlocuirea placii grafice sau a celei logice. Pentru ca un numar foarte mare dintre clienti au initiat petitii si chiar au actionat compania americana in judecata din cauza acestei probleme, Apple a anuntat in sfarsit initierea unui program pentru repararea ei.

  MacBook Pro-urile cu ecrane de 15 inch si 17 inch fabricate in 2011, plus MacBook Pro Retina Display-urile cu ecrane de 15 inch fabricate in 2012 si la inceputul anului 2013 pot fi acceptate in program, deci restul nu fac parte din el. Pentru a afla daca produsul vostru poate beneficia de programul companiei americane va trebui sa accesati aceasta pagina si sa verificat seria produsului. Daca unitatea face parte dintre cele afectate, compania Apple ofera optiunea de a le repara prin aducerea lor intr-un magazin sau livrarea catre un centru de reparatii.

  In cazul in care utilizatorii si-au reparat singuri MacBook-urile la un Apple Store sau service autorizat Apple, compania americana poate returna banii pentru acele reparatii, insa aici nu sunt incluse cele facute in locatii neautorizate. Ca de obicei, programul va fi lansat initial in SUA si Canada incepand de maine, urmand ca alte tari sa faca parte din el incepand din data de 27 februarie. Avand in vedere modul in care este gandit programul, initial doar tarile cu Apple Store-uri vor beneficia de pe urma sa, urmand ca tarile cu service-uri autorizate sa ofere programul mai tarziu.

  Conform companiei Apple, programul va fi derulat pana pe 27 februarie 2016, sau pana la maxim 3 ani de la data primei achizitii a MacBook Pro-ului, astfel ca oricine are probleme poate beneficia de reparatie gratuita, detalii suplimentare fiind disponibile in aceasta pagina.

1 COMENTARIU