Apple si Japan Display ar putea construi o fabrica

japan display

  Japan Display este unul dintre principalii furnizori de ecrane pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, iar impreuna cu Apple ar putea investi in construirea unei fabrici in Japonia. Ishikawa este locatia in care noua fabrica ar urma sa fie construita, iar dupa cum probabil v-ati imaginat deja, ea ar urma sa fie dedicata fabricarii de ecrane LCD pentru terminale mobile. Conform informatiilor intiale, compania Apple ar intentiona sa investeasca nu mai putin de 1.7 miliarde de dolari in proiect, insa momentan nu se stie cat ar fi dispusa sa investeasca cei de la Japan Display.

  Conform informatiilor descoperite pana in prezent, viitoarea fabrica ar urma sa produca ecrane policristaline din silicon similare cu cele folosite de catre Apple in terminalele iPhone 6 si iPhone 6 Plus in momentul de fata. Separat de aceste ecrane dedicate iPhone-urilor, si eventual tabletelor iPad, fabrica ar putea produce inclusiv ecrane OLED dedicate Apple Watch-ului care urmeaza sa fie lansat in luna aprilie pe piata. Partea interesanta a acestui proiect este ca fabrica nu ar urma sa produca ecrane exclusiv pentru cei de la Apple, astfel ca Japan Display ar putea vinde componente catre alti parteneri.

  Desi la o prima vedere initiativa poate parea extrem de interesanta pentru actionarii celor de la Japan Display, anul 2014 ne-a demonstrat faptul ca parteneriatele de acest gen nu se termina bine pentru cei care lucreaza cu Apple. Aici vorbesc despre cei de la GT Advanced, o companie impreuna cu care Apple a construit o fabrica in Arizona pentru a produce panouri de safir dedicate iPhone 6 si iPhone 6 Plus. Cei de la GT Advanced nu au reusit sa isi indeplineasca obligatiile fata de compania Apple, astfel ca aceasta din urma a refuzat sa le faca platile promise ca parte a parteneriatului, astfel ca GTAT a intrat in faliment.

  Aceasta este o dovada foarte buna a faptului ca un parteneriat cu Apple nu este in mod neaparat un lucru bun, insa daca Japan Display va fi de acord cu initiativa, lucrurile ar putea fi diferite.