Prima Pagina Apple Apple este cel mai mare vanzator de smartphone-uri 4G

Apple este cel mai mare vanzator de smartphone-uri 4G

Apple vanzari smartphone 4G

  Apple a vandut in Q4 2014 peste 70 de milioane de iPhone-uri in intreaga lume, iar majoritatea dintre ele au fost cele mai recente modele lansate in ultimii 3 ani de zile, iPhone 4S reprezentand un procent mic din total. Avand in vedere ca, exceptand iPhone 4S, toate celelalte iPhone-uri din oferta Apple sunt compatibile cu retelele 4G, Apple a ramas in Q4 2014 cel mai mare vanzator de smartphone-uri 4G. In imaginea de mai sus aveti rezultatele unui studiu publicat in cursul aceste zile de catre cei de la Counterpoint, ei aratandu-ne ca Apple a reprezentat 35% din vanzarile totale de smartphone-uri 4G.

  Apple a fost urmata de catre Samsung cu 19% dintre vanzarile de smartphone-uri 4G, Huawei ocupand pozitia a treia cu 7%, Lenovo a patra cu 5%, LG si Xiaomi impartind pozitia a 5-a cu 4%. Restul de 26% pana la total este reprezentat de alti producatori de smartphone-uri de pe glob, iar acolo regasim HTC, Sony, Motorola sau Microsoft, companii cu un imens prestigiu. In ciuda trecutului acestor companii, se pare ca ele nu reusesc sa convinga suficienti clienti ca smartphone-urile lor 4G merita cumparate in momentul de fata, astfel ca alti producatori asiatici le iau locurile in top.

  Partea interesanta a acestui studiu este ca in China s-au vandut in Q4 2014 mai multe smartphone-uri 4G decat in SUA, iar asta multumita micilor producatori locali. Smartphone-urile 4G pot costa si pana in 200$ in China fara un abonament de telefonie mobila, astfel ca interesul pentru a le cumpara este mult mai mare, iar de aici superioritatea fata de SUA.

 • jesu

  Mai interesant ar fi sa stim cate telefoane folosesc intr-adevar 4G. Cifrele de vanzari sunt intotdeauna mari la Apple , dar telefoanele declarate vandute nu prea se regasesc in piata (market share).

 • Apple4ever

  @jesu
  Probabil ca lumea le cumpara sa le țină in cutii, neactivate.
  Ai dreptate. Apple minte.
  D-aia valorează cât Google si Microsoft la un loc.
  D-aia e de departe cea mai mare companie din lume.
  Pentru ca minte.
  Aia de pe Wall Street sunt niște creduli.

 • roby

  este imposibil asa ceva 😐 de cand ma stiu eu pe idevice mereu au fost stiri de genu… si apple cica au cele mai multe vanzari…. parerea mea este ca samsung au cele mai multe vanzari !!! este LOGIC ! pentru ca samsung face telefoane pt toate buzunarele 🙂 iar apple nu… deci ? cum e pana la urma ? :)) cine minte ? apple sau cel care posteaza stirea ? 🙂

 • jesu

  Da mai Apple4ever – Apple minte . Cota lor de piata inainte de iPhone 6 era 11,7% . Iar acum nu prea cred ca e peste 13-14% . Nu se potriveste nicidecum cu multele sute de milioane de vanzari declarate in fiecare an . Iar valoarea actiunilor nu are nimic de a face cu cota de piata si vanzarile reale in cazul asta .

 • unu

  Este vorba despre smartphone-uri “4G”, si nu despre smartphone-uri in general. Invatati sa cititi cu atentie si mai ales sa intelegeti un text…

 • EiGeorge

  Jesule, ia cauta matale pe internetz sa vezi ce mare grangur coreean, de la ce companie si pe ce capete de acuzare a ajuns la mititica 😉
  Iti dau eu un indiciu: nu pt ca minte, ci pt ca fura :))))