Mercedes-Benz nu este speriata de masina Apple

Dieter Zetsche

  Masina Apple a tinut centrul atentiei saptamana trecuta, compania americana avand in proces de dezvoltare un produs complet diferit de ceea ce ofera in momentul de fata, iar producatorii de masini au inceput sa reactioneze dupa aparitia informatiilor privind existenta sa. Saptamana trecuta fostul CEO General Motors avertiza Apple in legatura cu dificultatile ce exista in procesul de dezvoltare al unei masini, iar acum Dieter Zetsche, presedintele consiliului de administratie al Mercedes-Benz, se face remarcat. In cadrul unei conferinte acesta a declarat ca a sa companie nu este “speriata” de viitoarea masina a companiei Apple deoarece americanii produc doar calculatoare si dezvoltarea de masini este specialitatea Mercedes-Benz.

If there were a rumour that Mercedes or Daimler planned to start building smartphones then they (Apple) would not be sleepless at night. And the same applies to me.

  Zetsche a comparat intrarea Apple pe piata masinilor cu intrarea Mercedes-Benz pe piata smartphone-urilor, spunand ca daca a sa companie ar face un asemenea pas, Apple nu ar fi speriata in vreun fel sau altul. Este perfect normal ca Mercedes-Benz sa nu isi faca griji in legatra cu existanta sa chiar daca Apple va lansa o masina si acelasi lucru este valabil pentru o multitudine de alti producatori. Totusi, este gresit sa desconsideri Apple deoarece istoria ne-a demonstrat ca toti cei care au luat in ras initiative de acest gen ale companiei americane au ajuns in final “sa-si manance cuvintele”.

  Desigur ca in cazul Mercedes-Benz nu vorbim despre concurenta extraordinara facuta de catre Apple, insa o posibila masina lansata de catre cei din Cupertino ar putea afecta intr-o anumita masura vanzarile altor producatori cu traditie, inclusiv cei germani.