Apple este obligata sa plateasca 533 milioane de dolari intr-un proces

smartflash

    In cursul zilei de ieri juriul unui proces intentat impotriva companiei Apple in SUA a decis sa oblige compania americana sa plateasca suma de 533 milioane de dolari pentru incalcarea unor brevete de inventie. Smartflash LLC este compania ale carei tehnologii au fost incalcate de catre cei de la Apple, ei folosindu-le pentru sistemul iTunes Store dezvoltat in ultimii ani pentru utilizatori. Smartflash a cerut 852 de milioane de dolari pentru incalcarea brevetelor de inventie privitoare la propriile tehnologii, insa instanta a decis ca doar 533 de milioane de dolari trebuie platite de Apple.

  Brevetele de inventie ale Smartflash descriu tehnologii privitoare la stocarea datelor si administrarea accesului la date online folosind sisteme de plata. Tehnologiile celor de la Smartflash au fost incalcate si de catre alte companii dezvoltatoare de jocuri, insa acestea au decis sa incheie acorduri amiabile cu ea in afara instantelor, Apple fiind singura care a incercat sa se apere intr-un proces. Apple a incercat sa se apere spunand ca ai sai clienti nu cumpara iPhone-uri si tablete iPad doar pentru a folosi aplicatiile disponibile in App Store, insa se pare ca acest motiv nu a convins juratii.

  Separat de compania Apple, cei de la Smartflash au decis sa actioneze in judecata si compania Samsung pentru incalcarea acelorasi brevete de inventie, deci ramane de vazut daca si coreenii se vor apara sau vor rezolva problema in afara instantei.