Comenzile vocale Siri sunt transmise catre companii terte

Siri comenizi vocale

  Daca utilizati Siri in limba engleza, sau in orice alta limba de pe glob, atunci astazi aflati ca o parte dintre comenzile vocale rostite de catre voi in timpul interactiunii cu Siri sunt trimise catre companii terte pentru analiza. Informatia vine de la un angajat al unei asemenea companii, el trebuind sa analizeze diverse comenzi vocale pentru a vedea daca sistemele informatiice recunosc in mod corect cuvintele rostite de catre utilizatori. Ascultand diverse comenzi vocale trimise catre compania sa, angajatul a realizat ca o parte dintre acestea provin de la asistentul Siri al iOS, dar si de la Google Now.

I started a new job today with Walk N’Talk Technologies. I get to listen to sound bites and rate how the text matches up with what is said in an audio clip and give feed back on what should be improved. I heard everything from kiddos asking innocent things like “Siri, do you like me?” to some guy asking Galaxy to lick his butthole. I wish I was kidding.

  Walk N’Talk Technologies este compania la care barbatul este fost angajat si se pare ca la ea ajung pentru analiza inclusiv comenzi vocale trimise catre asistentul Cortana al Windows Phone, totul fara ca utilizatorii acestor servicii sa stie ceva. Desi probabil multi s-ar fi asteptat ca Google sau Apple sa stocheze inregistrari ale comenzilor vocale rostite pentru Siri sau Google Now, putini si-ar fi imaginat ca ele ajung la terte companii. Desi comenzile vocale sunt trimise in mod anonim catre aceste companii pentru ca ele sa nu poata identifica utilizatorii terminalelor mobile, faptul ca ele ajung acolo este o problema.

  Din pacate noi acceptam prevederile privind analiza acestor date de catre terte companii atunci cand sarim peste documentatia privind termenii si conditiile de utilizare ale Siri sau Google Play. Din pacate, chiar daca ele nu ne-ar fi pe plac, alternative nu exista, deoarece neacceptarea lor impune renuntarea completa la serviciu, lucru pe care putini il fac.