Android Pay – raspunsul Google pentru Apple Pay

Apple Pay Android pAy

  Apple Pay este singurul sistem de plati mobile dezvoltat de catre compania Apple el fiind in momentul de fata una dintre cele mai utilizate metode de a face plati mobile in SUA folosind smartphone-uri. Pentru ca Apple Pay se dovedeste a fi atat de popular, compania Google a initiat un proiect numit Android Pay care le va permite diverselor companii sa le ofere utilizatorilor posibilitatea de a face plati mobile cu terminale Android. Sistemul celor de la Google va fi, in esenta, un API care intr-o prima masura le va permite utilizatorilor sa-si inregistreze card-urile bancare in terminale, iar intr-o a doua masura va permite aplicatiilor sa preia sigur aceste date.

Android Pay sounds like it’ll offer one half of what Apple Pay is on the iPhone, providing users with a way to store their payment information locally, and make it available securely to third-party developer apps via API. Those apps will then determine when and where you can use the payment cards, via store (and perhaps payment provider) specific apps that can be branded however third parties like.

  Android Pay va folosi un sistem de token-uri pentru a anonimiza datele utilizatorilor, dar si a le securiza, insa spre deosebire de Apple Pay, fiecare companie va putea oferi aceasta functionalitate independent de Google, dar in colaborare cu bancile. Ideea celor de la Google este de a le oferi companiilo capacitatea de a introduce singure sisteme de plati mobile bazate pe Android, astfel eliminand intermediarul, care in cazul Apple Pay este Apple. Cat succes va avea Android Pay ramane de vazut, mai ales ca Samsung are propriul sistem de plati mobile si-l va promova in detrimentul produsului Google.