VISA pune bazele lansarii Apple Pay in Europa

VISA Apple Pay

  Apple Pay este primul si singurul sistem de plati mobile al companiei Apple, el dovedindu-se a fi si cel mai popular sistem de plati mobile lansat in ultimii ani in SUA. Apple Pay a ajuns rapid in gratiile utilizatorilor din SUA, generand o crestere serioasa in platile facute folosind terminale mobile, competitorii sistemului avand beneficiind deasemenea de lansarea sa. Apple Pay foloseste un sistem special de securizare si anonimizare a platilor cu ajutorul unor token-uri, iar cei de la VISA au anuntat ca acest sistem urmeaza sa fie implementat inclusiv in Europa pana la jumatatea lunii aprilie.

Tokenisation technology will be at the heart of new mobile payment solutions and has been hailed as one of the best data protection and fraud prevention methods available. The new service will be available for financial institutions [in Europe] from mid-April 2015.

  In momentul de fata terminalele de plata POS din Europa transmit datele card-urilor utilizatorilor la plata, insa VISA va implementa noul sistem de token-uri pentru a face platile mult mai sigure. Implementarea acestui sistem de plati in Europa este primul pas spre aducerea Apple Pay pe continent, Apple lucrand de ceva vreme cu banci din Marea Britanie pentru a lansa Apple Pay. Dupa lansarea noului sistem VISA in Europa, Apple va trebui doar sa incheie acorduri cu bancile interesante in vederea lansarii Apple Pay, disponibilitatea sistemului urmand a depinde apoi doar de ea si de alti parteneri locali.

  Separat de Europa, Apple Pay va fi disponibil in Orientul Mijlociu, India si Africa in viitorul nu foarte indepartat, totul depinzand de rapiditatea cu care Apple va reusi sa isi convinga partenerii sa adere la sistem.