Qualcomm Sense ID – cititor de amprente ultrasonic

  Qualcomm Sense ID este un nou produs lansat in cursul acestei zile la Mobile World Congress 2015 de catre compania care produce chip-uri pentru majoritatea fabricantilor de terminale mobile de pe glob. Conform companiei, Qualcomm Sense ID este primul cititor de amprente pentru terminale mobile care folseste o tehnologie cu ultrasonice pentru a cea o “harta” a amprentelor degetelor noastre. Partea interesanta este ca Sense ID poate inregistra informatii despre amprente chiar si daca degetele sunt ude sau murdare, safirul sau sticla nefiind capabile sa ii afecteze in vreun fel functionalitatea.

Snapdragon Sense ID 3D Fingerprint Technology’s unique use of ultrasonic technology revolutionizes biometrics from 2D to 3D, allowing for greater accuracy, privacy and stronger authentication. We are very proud to bring the mobile industry’s first ultrasonic-based biometric authentication technology to mobile device manufacturers and their customers, who will benefit from the improved and differentiated user experience.

  Qualcomm Sense ID este atat de eficient incat poate fi montat in aproape orice parte a unui smartphone si poate functiona fara probleme, deci atasarea sa de ecran poate deveni realitate. Ca sa fiu sincer, ma bucur sa vad ca incep sa existe alternative la ceea ce foloseste Apple in iPhone-uri pentru ca ai sai competitori n-au reusit sa ofere o experienta cel putin la fel de buna. In aceasta idee, sper ca acest Qualcomm Sense ID sa le permita competitorilor companiei americane sa ofere terminale mobile cu cititoare de amprente mai exacte si mai usor de utilizat.