MacBook cu Retina Display – Apple lanseaza cel mai subtire Mac, disponibil si in versiune aurie

Macbook auriu

  MacBook cu Retina Display este denumirea celui mai nou Mac al companiei Apple, el fiind prezentat in cursul acestei seri pe scena conferintei Apple Watch, el fiind cel mai subtire si mai usor MacBook lansat de catre Apple, fiind disponibil inclusiv in versiune aurie. Cu o grosime de 13.1mm la cel mai gros punct al sau, MacBook este cu 4.1mm, sau 24%, mai subtire decat cel mai subtire MacBook Air lansat pana acum de catre Apple. Intregul MacBook nou este fabricat exclusiv din metal, avand inclusiv antenele Wi-Fi incluse in carcasa, aceasta putand fi o problema de functionare.

MacBook cu Retina Display – cel mai subtire si mai usor Mac, disponibil in auriu

  MacBook are o tastatura complet noua care se intinde de la o margine la alta a carcasei, aceasta avand un nou mecanism numit fluture, acesta fiind produs dintr-o singura structura, fiind de 4 ori mai stabil si cu 40% mai subtire decat vechile tehnologii. Tastatura foloseste un nou sistem de iluminare pentru a fi mai usor de utilizat noaptea si functioneaza mult mai usor la atingeri fata de vechile modele.

MacBook ecran Retina de 12 inch

  In concordanta cu toate zvonurile de pana acum MacBook cu Retina Display are un ecran retina de 12 inch cu rezolutie de 2304 x 1440 pixeli, dubla fata de ce a MacBook Air. Panoul ecranului are doar 0.88 milimetri grosime, compania Apple reusind sa creeze un panou extrem de subtire pentru a reduce dimensiunile produsului. Panoul consuma cu 30% mai putina energie, iar el este secondat de un touchpad care poate distinge intre atingeri si apasari ale ecranului.

  Force Touch este tehnologia folosita de catre compania Apple si ea vine de la Apple Watch, touchpad-ul avand disponibili senzori de presiune pentru a distinge atingerile de apasari. Touchpad-ul nu mai face click-uri, are un taptic engine si o suprafata din sticla, ea indoindu-se in timpul apasarii pentru a oferi aceasta functionalitate. Pentru aceasta noua componenta Apple a implementat functii noi in OS X, astfel ca apasarile pe touchpad vor genera anumite actiuni in diverse aplicatii.

  Noul Macbook vine fara un ventilator, cu o placa de baza mult mai mica si procesoare Intel Core M capabile sa atinga viteze de pana la 2.9 GHz in turbo boost. Apple prezinta acest MacBook cu retina Display ca fiind cel mai eficient MacBook din punct de vedere energetic, el oferind o zi intreaga de autonomie(pana la 10 ore de utilizare), procesorul consumand doar 5W de energie.

  Bateriile din noul MacBook sunt “conturate” in interiorul carcasei, astfel ca ocupa cu 35% mai mult spatiu, oferind o autonomie mult mai buna. Pentru acest nou Mac Apple a implementat un conector USB type-C, astfel ca el inlocuieste conectoarele: HDMI, USB, display port, VGA sau cel de incarcare, Apple oferind inclusiv un cablu dedicat.

  MacBook cu Retina Display va fi disponibil in culorile : argintiu, space grey si auriu. MacBook cu Retina Display va fi lansat in 10 aprilie la un pret de pornire de 1299$ sau 1299 de euro.

MacBook 1