Prima Pagina Apple Watch Apple Watch – toate noutatile primului smartwatch Apple

Apple Watch – toate noutatile primului smartwatch Apple

Apple Watch noutati

  Apple Watch a fost motivul principal pentru care Apple a organizat conferinta din aceasta seara, iar dupa prezentarea MacBook cu Retina Display si a actualizat Macbook Air si MacBook Pro, compania Apple vorbeste acum si despre Apple Watch. Tim Cook a urcat pe scena conferintei Apple si a prezentat sumar o multitudine dintre functiile Apple Watch, iar mai jos vi le reiau pe toate.

Apple Watch – principalele functii

 1. fete digitale sau statice pentru ecranul de blocare, fiecare putand fi schimbata printr-o simpla apasare pe ecran;
 2. fete digitale cu elemente personalizabile in functie de necesitat;
 3. glance-uri cu informatii din aplicatiile instalate in iPhone, plus informatii despre bataile inimii;
 4. glance-uri prin care putem citi email-uri in intregime;
 5. microfon si difuzor incorporate pentru a efectua apeluri voce;
 6. taptic engine pentru a deosebi atingerile de apasari si a controla diverse functii;
 7. acces rapid la prieteni folosind butonul lateral;
 8. aplicatie pentru a comunica cu prietenii prin desene, acestea fiind animate pe ecranele acestora;
 9. glance-uri cu mesajele complete primite prin iPhone
 10. functii pentru monitorizarea activitatilor de fitness folosind aplicatia Sanatate, health;
 11. functie pentru a ne atentiona cand nu am facut activitati fizice de o anumita perioada de timp;
 12. posibilitatea de a vedea in Apple Watch orice notificare primita prin iPhone;

Siri pe Apple Watch

  Siri este o componenta importanta a iPhone, iar folosind Apple Watch vom putea utiliza asistentul personal al companiei Apple printr-o lunga apasare a coroanei digitale. Pentru ca Apple Watch are microfon, putem intre Siri in legatura cu informatii despre vreme, eveinmente sau putem crea rapid reminder-uri sau intrari in calendar. Mai mult decat atat, Apple Watch ne permite sa raspundem la mesaje in aplicatii si chiar sa introducem emoticoane.

Apple Pay pe Apple Watch

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile lansat pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Apple facandu-l disponibil inclusiv pe Apple Watch. APasarea dubla a butonului lateral acceseaza Apple Pay, autorizarea fiind facuta prin intermediul unui iPhone la care sunteti interconectat, ea nefiind necesara daca ati deblocat iPhone-ul in prealabil. Dupa activare, simpla apropiere de un terminal compatibil Apple Pay va autoriza plata.

Apeluri telefonice si trimiterea de mesaje pe Apple Watch

  V-am spus la inceput ca Apple Watch are microfon si difuzor, iar atunci cand este conectat la un iPhone permite efectuarea de apeluri telefonice, ele fiind afisate pe ecranul sau cu butoane de acceptare sau respingere. Dupa acceptare, apelul functioneaza pe ceas prin iPhone, iar voi veti vorbi direct la el cu interlocutorul. Trimiterea de mesaje se face prin accesarea butonului lateral, mesajele putand fi predefinite sau dictate prin Siri.

Aplicatii pe Apple Watch

  O multitudine de aplicatii sunt disponibile pentru Apple Watch, prima demonstrata fiind Uber, aceasta permitand chemarea unei masini, urmarirea sa sau discutarea cu soferul. Separat avem Passbook pentru a accesa orice bilet de avion/tren/autobuz, tichet sau card de acces, ceasul permitand utilizarea lor exact precum in cazul unui iPhone.

  Separat Apple Watch poate fi utilizat pentru a face check-in la un hotel fara a trece pe la receptie, iar cartela de acces in camera poate fi data uitarii multumita aplicatiilor pentru Apple Watch. Daca va place SHazam, atunci prin Apple Watch puteti afla rapid numele unui cantec care este auzit in apropiere si il puteti cumpara rapid direct din ceasul companiei Apple.

  Daca aveti un garaj cu o usa controlata printr-o telecomanda, ei bine Apple Watch va poate deschide usa printr-o simpla apasare de buton, unii putand folosi chiar si Siri pentru aceasta functie.

App Store pentru Apple Watch

  Dupa cum probabil va imaginati deja, Apple Watch are disponibil si un App Store dedicat, acolo compania Apple urmand a oferi si aplicatiile speciale pentru el dupa lansarea oficiala.

Autonomia bateriei Apple Watch

  Autonomia bateriei Apple Watch a fost una dintre marile necunoscute ale produsului prezentat in aceasta seara, insa compania Apple a oferit toate detaliile cu privire la timpul de functionare al viitorului sau produs. Conform companiei americane, Apple Watch ofera o autonomie de utilizare de 3 ore pana la 72 de ore, o multitudine de moduri de functionare fiind prezentate de catre compania americana. Pentru fiecare dintre ele in parte voi oferi detalii in cele ce urmeaza si dupa cum va asteptati, autonomia de 72 de ore este atinsa cu sistemul Reserve Mode activ.

Autonomie baterie Apple Watch

 • autonomie Apple Watch pentru intreaga zi de pana la 18 ore de functionare in urmatoarele conditii: inteconectare cu iPhone in vederea a 90 de verificari ale orei, 90 de notificari, 45 de minute de utilizare a aplicatiilor, 30 de minute de exercitii fizice cu ascultare de muzica prin Bluetooth, oferind un total de 18 ore de functionare;
 • autonomie Apple Watch pentru vorbit la telefon de 3 ore : interconectare cu iPhone si plasarea unui apel telefonic;
 • autonomie Apple Watch pentru ascultat muzica de 6.5 ore : interconectare cu iPhone si rularea de melodii din aplicatii active in terminal;
 • autonomie Apple Watch de 7 ore pentru exercitii fizice : interconectare cu iPhone si utilizarea de aplicatii pentru fitness cu senzorul pentru monitorizarea batailor inimii activ;
 • autonomie Apple Watch de 48 de ore : interconectare cu iPhone si 5 verificari, de cate 4 secunde, pe ora a ceasului;
 • autonomie Apple Watch de 72 de ore cu toate functiile dezactivate si Reserve Mode activ : 4 verificari, de cate 4 secunde, pe ora a ecranului.

  Dupa cum puteti vedea, autonomia bateriei Apple Watch este slaba in majoritatea cazurilor, incarcarea facandu-se in 1.5 ore pana la 80% si 2.5 ore pana la 100%.

Apple Watch si rezistenta la apa

Apple Watch rezistent la apa

  Apple Watch este rezistent la apa, stim acest lucru inca de anul trecut, insa compania Apple ofera astazi putin context pentru aceasta informatie extrem de importanta pentru o gama extrem de larga de utilizatori. Conform companiei Apple, Apple Watch este rezistent la apa in masura in care mana transpira in jurul sau, il folosim in timpul ploii cau cand ne spalam pe maini, dar daca incercam sa ne scufundam cu produsul sau, vom avea parte de o surpriza neplacuta. Partea si mai proasta este ca nu veti putea folosi Apple Watch sub dus, astfel ca nu veti afla rapid daca ati primit acel mesaj sau email asteptat de ceva vreme.

APPLE WATCH IS SPLASH AND WATER RESISTANT BUT NOT WATERPROOF. YOU CAN, FOR EXAMPLE, WEAR AND USE APPLE WATCH DURING EXERCISE, IN THE RAIN, AND WHILE WASHING YOUR HANDS, BUT SUBMERGING APPLE WATCH IS NOT RECOMMENDED. APPLE WATCH HAS A WATER RESISTANCE RATING OF IPX7 UNDER IEC STANDARD 60529. THE LEATHER BANDS ARE NOT WATER RESISTANT.

  Apple Watch este rezistent la apa cu un rating de IPX7, deci toate informatiile care spuneau ca el va putea fi utilizat inclusiv sub dus se dovedesc a fi inexacte.

Preturi Apple Watch

  Apple Watch Sport de 38mm are un pret de pornire de 349$, in timp ce Apple Watch Sport de 42mm are un pret de pornire de 399$, ele venind impreuna cu bratari din fluorelastomer. Preturile pentru acest model sunt standard, insa daca alegeti o alta bratara decat cea recomandata veti plati mai mult, Apple nelistand deocamdata preturile pentru ele.

  Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm are un pret de pornire de 549$, in timp ce Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm are un pret de pornire de 599$. In cazul combinarii cu una dintre bratarile disponibile de la Apple, pretul poate creste pana la 1049$ sau chiar 1099$.

  Apple Watch Edition, din aur, de 38mm are un pret de pornire de 10.000, insa el nu va fi vandut online, ci doar in magazinele alese de catre Apple, el urmand a fi probat acolo.

 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara sport – 549 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara sport – 549 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama clasica – 649 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama clasica – 699 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara milaneza – 649 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara milaneza – 699 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama moderna – 749 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama moderna – 799 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – curea din piele – 699 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – curea din piel – 749 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link din metal – 949 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link din metal – 999 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link neagra – 1049 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link neagra – 1099 dolari.

UPDATE: Mai jos aveti si preturile pentru Europa.

 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara sport – 399 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara sport – 449 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama clasica – 649 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama clasica – 699 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara milaneza – 649 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara milaneza – 699 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama moderna – 749 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama moderna – 799 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – curea din piele – 749 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – curea din piel – 799 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link din metal – 849 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link din metal – 749 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link neagra – 1199 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link neagra – 1249 euro.

Preturi bratari, curele, catarame Apple Watch

Apple Watch pret bratari accesorii

  Dupa prezentarea noutatilor Apple Watch si a preturilor Apple Watch, compania Apple a reactivat Apple Store Online unde regasim detaliile nu foarte placute in legatura cu preturile bratarilor, cataramelor, curelelor si accesoriilor. Pentru Apple Watch compania Apple a creat curele din fluorelastomer(un fel de silicon), bratari din metal, catarame moderne si clasice, bratari milaneze si fiecare are un pret diferit. Mai jos aveti preturile tuturor in parte si din pacate ele sunt mari, mult mai mari decat ar trebui sa fie, dar pentru ca vorbim despre Apple, nu ar trebui sa existe foarte multa uimire.

Preturi bratari, cataramelor, curele si accesorii Apple Watch

 • bratara Apple Watch Sport 38mm din fluorelastomer de culoare : neagra, alba, rosie, albastra, verde neagra si space grey – 49 dolari sau 59 euro;
 • bratara Apple Watch Sport 42mm din fluorelastomer de culoare : neagra, alba, rosie, albastra, verde neagra si space grey – 49 dolari sau 59 euro;
 • bratara milaneza din metal pentru Apple Watch 38 mm si 42 mm – 149 de dolari sau 169 de euro;
 • curea din piele pentru Apple Watch de 42mm – 149 de dolari sau 169 de euro;
 • catarama moderna pentru Apple Watch de 38mm – 249 dolari sau 269 de euro;
 • catarama moderna pentru Apple Watch de 42mm – 249 dolari sau 269 de euro;
 • bratara Link din metal pentru Apple Watch de 42 mm – 449 de dolari sau 499 de euro;
 • cablu de incarcare magnetic pentru Apple Watch de 38mm – 29 de dolari sau 35 de euro;
 • cablu de incarcare magnetic pentru Apple Watch de 38mm – 39 de dolari sau 45 de euro;

  Dupa cum puteti vedea, preturile in Euro sunt, in mod “normal” mai mari decat cele in dolari si asta pentru ca dolarul este mai puternic decat orice, iar europenii au atat de multe taxe si atat de multi bani incat isi permit orice.

Cum aleg bratara, cureaua sau catarama potrivita ?

Apple model pentru mana

  Apple Watch este disponibil in versiuni de 38mm si 42mm pentru cumparare din magazinul companiei Apple, iar multi utilizatori sunt probabil indecisi in legatura cu versiunea pe care ar trebui sa o cumpere pentru mana lor. Avand in vedere ca decizia nu este una usoara, compania Apple a publicat un ghid pentru alegerea unei curele, bratari sau catarame pentru Apple Watch, el prezentand diversele modele si explicatii pentru alegerea lor in functie de incheieturi. Practic Apple ofera recomandari pentru alegerea unui model sau al altuia in functie de circumferinta incheieturii noastre, astfel ca veti sti ce tip de bratara si Apple Watch se potriveste pe mana voastra.

  Dupa cum era de asteptat, Apple Watch de 38mm este potrivit in principal pentru femei sau tineri, bratarile dedicate lui putand fi purtate pe incheieturi care au o circumferinta de 130mm – 180mm. Modelul de 42mm are bratari care se potrivesc la incheieturi de 130 – 210mm, astfel ca indiferent ce tip de mana aveti, Apple are cu siguranta o bratara, curea sau catarama potrivita pentru mana voastra. Fiecare tip de bratara, catarama sau curea este disponibila in modele mici, medii si mari, astfel ca trebuie sa aveti grija ce tip alegeti pentru mana voastra.

Apple Watch - ghid alegere bratara, catarama sau curea in functie de incheietura

Lansare Apple Watch

  Apple Watch va fi lansat pe 24 aprilie de catre Apple in Australia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie si SUA. Incepand din 10 aprilie oricine va putea face precomanda pentru Apple Watch in toate aceste tari, dar va putea si proba produsul intr-unul dintre magazinele companiei americane.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Paul

  E sexosssss ! Eu il vreau !

 • Pingback: Apple Watch - preturile si lansarea | iDevice.ro()

 • caepo

  Inca sunt multe necunoscute la acest ceas. Trebuie sa astepti inca o luna sa îl testezi si apoi alte 3 sapt pana la lansarea oficiala. F mult tras de par pana sa apara acest ceas care e frumos in poze dar foarte scump. Astept sa-i vad functiile utile si apoi sa-l mana sa vad cum se aseaza

 • EuGeorge

  Singurul lucru revolutionar la acest ceas este pretul :))

 • Pingback: Apple Watch - preturile bratarilor, cataramelor, curelelor si accesoriilor | iDevice.ro()

 • Vîrlan Sebastian

  Corect George :))

 • Ari

  600-1000$. Pentru un ceas cu baterie!? Asta este nebunie curată!!!

 • Ari

  Si face ce face si telefonul. Deci inca un iphone in varianta miniaturala…ce naiba! Doar pentru a nu mai baga mana in buzunar după tel. Hai lăsați ne!!!

 • Pingback: Apple Watch - autonomie de pana la 72 de ore + detalii despre diverse tipuri de utilizare | iDevice.ro()

 • cipa

  deci o sa fie si aplicatii $ ? pe cand un jailbreak ? :)))) :)))
  cat de haios ar fi sa porti un ceas de 10.000 euro cu aplicatii piratate :)))

 • mihai

  Da clar posesorii de ceasuri vor renunta la asta cesul care trebuie sa il pui la incarcat odata la 3 zile si nu face mare lucru, si nu poate functiona decat cu un iphone. Pai daca ii trebuie iPhone de ce sa mai dau inca atatia bani pe un ceas. Timpul care il economisesc ridicand mana in loc sa o bag in buzunar sa scot telefonul nu merita. O sa se vanda dar inovatie, si revolutie 0. Cam toata industria IT e jenanta

 • leon

  Nu are nimic din ce nu e pe piata..ba chiar are minusuri…principalul bateria.. si pretul..pf. pentru atat? Restu pana in 300 400$ …Apple mereu peste. sunt primii ca brand doar din cauza preturilor … let s be serious about that !

 • Pingback: Prezentare video Apple Watch si prima reclama()

 • EuGeorge

  Cea mai mare gluma este ceasul asta :)) o sa se vanda,sunt absolut sigur de asta,o sa se bata lumea pe varianta cea mai ieftina :))
  Au prezentat in banalitati ca si cum ar fi reinventat roata,a prezentat Tim Cook faptul ca ceasul arata ora exact de parca vorbea despre calatoritul in timp,a prezentat ochelaristul ala faptul ca poti raspunde cu un emoticon la o notifcare de parca el ar fi inventat emoticoanele :)) si daca ala mai pune o intrebare,cu ce mai raspunzi?aa stai asa,scoti telefonul si ii raspunzi.
  Este prezentat ca fiind rezistent la apa?nuuu,ala nu e rezistent la apa :)) este rezistent la transpiratie :)) ceasurile alea la 15 lei,pana si alea sunt rezistente la apa :)) platesti 1000 de euro pt un ceas si nu e rezistent la apa,platesi 1000 de euro pe un ceas si exista posibilitatea sa ramai fara baterie in 4 ore :))
  Nu pot intelege,ma jur ca nu pot intelege,pe piata sunt atatea modele de smartwatchuri,atatea firme se bat si absolut toate ofera o autonomie mult peste a lui Apple Watch si toate costa de 2-3 ori mai putin decat aceasta gluma de ceas,intrebarea mea este,daca alea pot avea o autonomie a bateriei muuult mai buna,acest ceas dc nu poate?:)) care este problema? pe laptopuri Apple ofera cea mai buna autonomie de pe piata la baterie,la telefoane si acum la acest smartwatch cea mai mica :))
  Cateva sute de euro o curea de otel?:)) dc? o sa vand chinezii curele pe 10$ :)) daca chinezii vor vinde curele la un pret de 20 de ori mai mic,ce inseamna asta?care este costul de productie de cere Apple atatia bani pe o curea?:)) 50 de dolari pe o curea de cauciuc din guma :)) chinezii o sa vanda asa cv pe 5$ un container de curele din guma :))
  Sa ceara mai mult pe ceas,pt ca se va cumpara:)) mai mult trebuie sa ceara,din moment ce lumea va cumpara fara sa gandeasca o sa-si mareasca profitul muuult si bine :))
  Singura companie din lume care poate sa vanda si un c***t daca are logo-ul pe el :))

 • cata

  Parerea mea despre acest produs:Pe partea de design si forma cel mai reusit smartwatch,materiale premium,dar mi-ar fi placut sa existe si o varianta in plus anume de 45-46mm (adica sa poti vedea si utiliza cumva functiile lui nu sa iti orbesti ochii in ultimul hal,sau ma rog poate variantele care exista sunt pt pers cu incheieturi f subtiri si predominant pt dame si hipsteri trasi prin inel) pt ca nu imi imaginez un om cat de cat solid cu un cesulet la mana de doar 38mm,chiar si cel de 42 fiind sa zic cam la limita dar in fine…..

  Acum intervin dupa parerea mea aiurelile privind acest apple watch.Se lanseaza in 2014,este prezentant iar in 2015 si abia peste 1 luna si jumatate se lanseaza oficial in magazine,probabil in stocuri limitate la incep. probabil si cu ceva probleme (cum se intampla la primele stocuri de telefoane) !Apoi pretul este mare,dar deh` e apple.De vandut cum s a tot spus garantat se va vinde cel putin f bine.Au marketingul de asa natura plus piata formata.Nu este rezistent la apa decat la stropire !Hmm,nu-i de bine tinand cont ca,concurenta a reusit acest lucru si e ceva benefic tinand cont ca il ai la mana si risca sa ia contact des cu apa din abundenta,deci cel mai indicat chair si cu acel water resistent de care mentioneza ei,eu l-as scoate de la mana daca m-as spala,nu as risca sub nici o forma!Nu are functie de telefonie.Se putea rezolva dar nu au vrut.Alte smartwatchuri fac acest lucru.Accesoriile sunt super scumpe in mare parte si la noi in Europa si Romania vor ajunge si mai scumpe si logic in Euro ca suntem barosani mari si asta e situatia cu produsele apple in general.
  Bateria nu are rost sa mai discutam.Hardware-ul din el cam slabut ,dar pana nu se testeaza minutios nu prea ne putem pronunta ,poate e suficient.Personal imi pare putin cam grosut,dar e primul model

  La apple watch 2,rezistent la apa cum trebuie,poate si cu functie gsm sa fie independent de mobil,varianta mai mare un pic la cadran si eventual mai subtire,hardware mai bun si baterie in special mai buna plus alte functii si nu in ultimul rand pret mai ok,f posibil sa ma tenteze sa cumpar unul.Pt moment nu il vad decat ca pe un gadget fix pt persoane cu multi bani la care nu au destinatie exacta 🙂

 • amfetamin

  Ai mare dreptate,plus ca o sa apare firme mult mai cunoscute decât chinezii,care vor scoate curele de foarte buna calitate la un pret cel putin jumătate din cel cerut de Apple. Ca si in cazul huselor,firme ca Spigen sau Case-Mate oferă huse de calitate mult mai ridicată ca si Apple Case la jumătate de pret.

 • Mihai

  Un adevarat dinozaur al smartwatchurilor.

 • Pingback: Apple Watch Edition costa intre 11.000 euro si 18.000 euro | iDevice.ro()

 • vasea

  Unul albastru mi-ar incanta si mie zilele desi mi-ar usura buzunarul. :))

 • apple

  Mie mi se pare ok , pretul deasemenea. Pentru mine o sa fie foarte util, vad pe multi care comenteaza gen : ,, am telefon ce sa mai fac si cu ceas ” , e gresit, pentru ca pentru mine e un mare plus sa tin telefonul in buzunar si sa verific totul pe ceas mai ales cand conduc sau chiar cand imi e greu sa-l scot din buzunar ca e mare. Si sunt sigur ca in ideea asta a fost gandit si de ei, cu siguranta ma uit la inox cu o curea simpla !

 • Pingback: iPhone-uri compatibile cu Apple Watch | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple Watch vs Android Wear vs Pebble Time - comparatia functiilor()

 • Pingback: Pebble ironizeaza Apple Watch()

 • Pingback: Apple Watch este scump, prea scump | iDevice.ro()

 • Pingback: Apple Watch vs Moto 360 vs LG G Watch R vs Samsung Gear S - comparatie specificatii | iDevice.ro()

 • Pingback: Roger Federer este interesat sa incerce Apple Watch()

 • Pingback: Apple Watch va consuma o cincime din productia globala de panouri de safir()

 • Filip

  Am ras cu lacrimi cand Tim Cook a zis ca asteapta din copilarie sa vorbeasca cu cineva prin intermediul.ceasului :-)))) what? Trebuia sa isi ia un smartwatch de la.samsung sau oricare altul.si vorbea deja …Doamne cat tupeu jegos

 • Pingback: iPhone 6S - Force Touch si carcasa roz()

 • Pingback: Compara modelele Apple Watch in marime naturala direct pe iPhone()

 • Marketing, marketing, marketing.

 • Pingback: Apple Store-urile genereaza o treime din vanzarile unor mall-uri()

 • Pingback: Apple Watch poate fi conectat la iPhone prin Wi-Fi()

 • Pingback: Apple pregateste noi Apple Watch-uri cu carcase fabricate folosind materiale noi | iDevice.ro()