Apple Watch – toate noutatile primului smartwatch Apple

Apple Watch noutati

  Apple Watch a fost motivul principal pentru care Apple a organizat conferinta din aceasta seara, iar dupa prezentarea MacBook cu Retina Display si a actualizat Macbook Air si MacBook Pro, compania Apple vorbeste acum si despre Apple Watch. Tim Cook a urcat pe scena conferintei Apple si a prezentat sumar o multitudine dintre functiile Apple Watch, iar mai jos vi le reiau pe toate.

Apple Watch – principalele functii

 1. fete digitale sau statice pentru ecranul de blocare, fiecare putand fi schimbata printr-o simpla apasare pe ecran;
 2. fete digitale cu elemente personalizabile in functie de necesitat;
 3. glance-uri cu informatii din aplicatiile instalate in iPhone, plus informatii despre bataile inimii;
 4. glance-uri prin care putem citi email-uri in intregime;
 5. microfon si difuzor incorporate pentru a efectua apeluri voce;
 6. taptic engine pentru a deosebi atingerile de apasari si a controla diverse functii;
 7. acces rapid la prieteni folosind butonul lateral;
 8. aplicatie pentru a comunica cu prietenii prin desene, acestea fiind animate pe ecranele acestora;
 9. glance-uri cu mesajele complete primite prin iPhone
 10. functii pentru monitorizarea activitatilor de fitness folosind aplicatia Sanatate, health;
 11. functie pentru a ne atentiona cand nu am facut activitati fizice de o anumita perioada de timp;
 12. posibilitatea de a vedea in Apple Watch orice notificare primita prin iPhone;

Siri pe Apple Watch

  Siri este o componenta importanta a iPhone, iar folosind Apple Watch vom putea utiliza asistentul personal al companiei Apple printr-o lunga apasare a coroanei digitale. Pentru ca Apple Watch are microfon, putem intre Siri in legatura cu informatii despre vreme, eveinmente sau putem crea rapid reminder-uri sau intrari in calendar. Mai mult decat atat, Apple Watch ne permite sa raspundem la mesaje in aplicatii si chiar sa introducem emoticoane.

Apple Pay pe Apple Watch

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile lansat pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Apple facandu-l disponibil inclusiv pe Apple Watch. APasarea dubla a butonului lateral acceseaza Apple Pay, autorizarea fiind facuta prin intermediul unui iPhone la care sunteti interconectat, ea nefiind necesara daca ati deblocat iPhone-ul in prealabil. Dupa activare, simpla apropiere de un terminal compatibil Apple Pay va autoriza plata.

Apeluri telefonice si trimiterea de mesaje pe Apple Watch

  V-am spus la inceput ca Apple Watch are microfon si difuzor, iar atunci cand este conectat la un iPhone permite efectuarea de apeluri telefonice, ele fiind afisate pe ecranul sau cu butoane de acceptare sau respingere. Dupa acceptare, apelul functioneaza pe ceas prin iPhone, iar voi veti vorbi direct la el cu interlocutorul. Trimiterea de mesaje se face prin accesarea butonului lateral, mesajele putand fi predefinite sau dictate prin Siri.

Aplicatii pe Apple Watch

  O multitudine de aplicatii sunt disponibile pentru Apple Watch, prima demonstrata fiind Uber, aceasta permitand chemarea unei masini, urmarirea sa sau discutarea cu soferul. Separat avem Passbook pentru a accesa orice bilet de avion/tren/autobuz, tichet sau card de acces, ceasul permitand utilizarea lor exact precum in cazul unui iPhone.

  Separat Apple Watch poate fi utilizat pentru a face check-in la un hotel fara a trece pe la receptie, iar cartela de acces in camera poate fi data uitarii multumita aplicatiilor pentru Apple Watch. Daca va place SHazam, atunci prin Apple Watch puteti afla rapid numele unui cantec care este auzit in apropiere si il puteti cumpara rapid direct din ceasul companiei Apple.

  Daca aveti un garaj cu o usa controlata printr-o telecomanda, ei bine Apple Watch va poate deschide usa printr-o simpla apasare de buton, unii putand folosi chiar si Siri pentru aceasta functie.

App Store pentru Apple Watch

  Dupa cum probabil va imaginati deja, Apple Watch are disponibil si un App Store dedicat, acolo compania Apple urmand a oferi si aplicatiile speciale pentru el dupa lansarea oficiala.

Autonomia bateriei Apple Watch

  Autonomia bateriei Apple Watch a fost una dintre marile necunoscute ale produsului prezentat in aceasta seara, insa compania Apple a oferit toate detaliile cu privire la timpul de functionare al viitorului sau produs. Conform companiei americane, Apple Watch ofera o autonomie de utilizare de 3 ore pana la 72 de ore, o multitudine de moduri de functionare fiind prezentate de catre compania americana. Pentru fiecare dintre ele in parte voi oferi detalii in cele ce urmeaza si dupa cum va asteptati, autonomia de 72 de ore este atinsa cu sistemul Reserve Mode activ.

Autonomie baterie Apple Watch

 • autonomie Apple Watch pentru intreaga zi de pana la 18 ore de functionare in urmatoarele conditii: inteconectare cu iPhone in vederea a 90 de verificari ale orei, 90 de notificari, 45 de minute de utilizare a aplicatiilor, 30 de minute de exercitii fizice cu ascultare de muzica prin Bluetooth, oferind un total de 18 ore de functionare;
 • autonomie Apple Watch pentru vorbit la telefon de 3 ore : interconectare cu iPhone si plasarea unui apel telefonic;
 • autonomie Apple Watch pentru ascultat muzica de 6.5 ore : interconectare cu iPhone si rularea de melodii din aplicatii active in terminal;
 • autonomie Apple Watch de 7 ore pentru exercitii fizice : interconectare cu iPhone si utilizarea de aplicatii pentru fitness cu senzorul pentru monitorizarea batailor inimii activ;
 • autonomie Apple Watch de 48 de ore : interconectare cu iPhone si 5 verificari, de cate 4 secunde, pe ora a ceasului;
 • autonomie Apple Watch de 72 de ore cu toate functiile dezactivate si Reserve Mode activ : 4 verificari, de cate 4 secunde, pe ora a ecranului.

  Dupa cum puteti vedea, autonomia bateriei Apple Watch este slaba in majoritatea cazurilor, incarcarea facandu-se in 1.5 ore pana la 80% si 2.5 ore pana la 100%.

Apple Watch si rezistenta la apa

Apple Watch rezistent la apa

  Apple Watch este rezistent la apa, stim acest lucru inca de anul trecut, insa compania Apple ofera astazi putin context pentru aceasta informatie extrem de importanta pentru o gama extrem de larga de utilizatori. Conform companiei Apple, Apple Watch este rezistent la apa in masura in care mana transpira in jurul sau, il folosim in timpul ploii cau cand ne spalam pe maini, dar daca incercam sa ne scufundam cu produsul sau, vom avea parte de o surpriza neplacuta. Partea si mai proasta este ca nu veti putea folosi Apple Watch sub dus, astfel ca nu veti afla rapid daca ati primit acel mesaj sau email asteptat de ceva vreme.

APPLE WATCH IS SPLASH AND WATER RESISTANT BUT NOT WATERPROOF. YOU CAN, FOR EXAMPLE, WEAR AND USE APPLE WATCH DURING EXERCISE, IN THE RAIN, AND WHILE WASHING YOUR HANDS, BUT SUBMERGING APPLE WATCH IS NOT RECOMMENDED. APPLE WATCH HAS A WATER RESISTANCE RATING OF IPX7 UNDER IEC STANDARD 60529. THE LEATHER BANDS ARE NOT WATER RESISTANT.

  Apple Watch este rezistent la apa cu un rating de IPX7, deci toate informatiile care spuneau ca el va putea fi utilizat inclusiv sub dus se dovedesc a fi inexacte.

Preturi Apple Watch

  Apple Watch Sport de 38mm are un pret de pornire de 349$, in timp ce Apple Watch Sport de 42mm are un pret de pornire de 399$, ele venind impreuna cu bratari din fluorelastomer. Preturile pentru acest model sunt standard, insa daca alegeti o alta bratara decat cea recomandata veti plati mai mult, Apple nelistand deocamdata preturile pentru ele.

  Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm are un pret de pornire de 549$, in timp ce Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm are un pret de pornire de 599$. In cazul combinarii cu una dintre bratarile disponibile de la Apple, pretul poate creste pana la 1049$ sau chiar 1099$.

  Apple Watch Edition, din aur, de 38mm are un pret de pornire de 10.000, insa el nu va fi vandut online, ci doar in magazinele alese de catre Apple, el urmand a fi probat acolo.

 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara sport – 549 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara sport – 549 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama clasica – 649 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama clasica – 699 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara milaneza – 649 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara milaneza – 699 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama moderna – 749 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama moderna – 799 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – curea din piele – 699 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – curea din piel – 749 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link din metal – 949 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link din metal – 999 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link neagra – 1049 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link neagra – 1099 dolari.

UPDATE: Mai jos aveti si preturile pentru Europa.

 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara sport – 399 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara sport – 449 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama clasica – 649 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama clasica – 699 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara milaneza – 649 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara milaneza – 699 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – catarama moderna – 749 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – catarama moderna – 799 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – curea din piele – 749 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – curea din piel – 799 dolari;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link din metal – 849 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link din metal – 749 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 38mm – bratara link neagra – 1199 euro;
 • Apple Watch din otel inoxidabil de 42mm – bratara link neagra – 1249 euro.

Preturi bratari, curele, catarame Apple Watch

Apple Watch pret bratari accesorii

  Dupa prezentarea noutatilor Apple Watch si a preturilor Apple Watch, compania Apple a reactivat Apple Store Online unde regasim detaliile nu foarte placute in legatura cu preturile bratarilor, cataramelor, curelelor si accesoriilor. Pentru Apple Watch compania Apple a creat curele din fluorelastomer(un fel de silicon), bratari din metal, catarame moderne si clasice, bratari milaneze si fiecare are un pret diferit. Mai jos aveti preturile tuturor in parte si din pacate ele sunt mari, mult mai mari decat ar trebui sa fie, dar pentru ca vorbim despre Apple, nu ar trebui sa existe foarte multa uimire.

Preturi bratari, cataramelor, curele si accesorii Apple Watch

 • bratara Apple Watch Sport 38mm din fluorelastomer de culoare : neagra, alba, rosie, albastra, verde neagra si space grey – 49 dolari sau 59 euro;
 • bratara Apple Watch Sport 42mm din fluorelastomer de culoare : neagra, alba, rosie, albastra, verde neagra si space grey – 49 dolari sau 59 euro;
 • bratara milaneza din metal pentru Apple Watch 38 mm si 42 mm – 149 de dolari sau 169 de euro;
 • curea din piele pentru Apple Watch de 42mm – 149 de dolari sau 169 de euro;
 • catarama moderna pentru Apple Watch de 38mm – 249 dolari sau 269 de euro;
 • catarama moderna pentru Apple Watch de 42mm – 249 dolari sau 269 de euro;
 • bratara Link din metal pentru Apple Watch de 42 mm – 449 de dolari sau 499 de euro;
 • cablu de incarcare magnetic pentru Apple Watch de 38mm – 29 de dolari sau 35 de euro;
 • cablu de incarcare magnetic pentru Apple Watch de 38mm – 39 de dolari sau 45 de euro;

  Dupa cum puteti vedea, preturile in Euro sunt, in mod “normal” mai mari decat cele in dolari si asta pentru ca dolarul este mai puternic decat orice, iar europenii au atat de multe taxe si atat de multi bani incat isi permit orice.

Cum aleg bratara, cureaua sau catarama potrivita ?

Apple model pentru mana

  Apple Watch este disponibil in versiuni de 38mm si 42mm pentru cumparare din magazinul companiei Apple, iar multi utilizatori sunt probabil indecisi in legatura cu versiunea pe care ar trebui sa o cumpere pentru mana lor. Avand in vedere ca decizia nu este una usoara, compania Apple a publicat un ghid pentru alegerea unei curele, bratari sau catarame pentru Apple Watch, el prezentand diversele modele si explicatii pentru alegerea lor in functie de incheieturi. Practic Apple ofera recomandari pentru alegerea unui model sau al altuia in functie de circumferinta incheieturii noastre, astfel ca veti sti ce tip de bratara si Apple Watch se potriveste pe mana voastra.

  Dupa cum era de asteptat, Apple Watch de 38mm este potrivit in principal pentru femei sau tineri, bratarile dedicate lui putand fi purtate pe incheieturi care au o circumferinta de 130mm – 180mm. Modelul de 42mm are bratari care se potrivesc la incheieturi de 130 – 210mm, astfel ca indiferent ce tip de mana aveti, Apple are cu siguranta o bratara, curea sau catarama potrivita pentru mana voastra. Fiecare tip de bratara, catarama sau curea este disponibila in modele mici, medii si mari, astfel ca trebuie sa aveti grija ce tip alegeti pentru mana voastra.

Apple Watch - ghid alegere bratara, catarama sau curea in functie de incheietura

Lansare Apple Watch

  Apple Watch va fi lansat pe 24 aprilie de catre Apple in Australia, Canada, China, Franta, Germania, Hong Kong, Japonia, Marea Britanie si SUA. Incepand din 10 aprilie oricine va putea face precomanda pentru Apple Watch in toate aceste tari, dar va putea si proba produsul intr-unul dintre magazinele companiei americane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Apple Watch preturi si lansare