MacBook 12 inch cu Retina Display – iata adaptoarele pentru noul port USB C

MacBook cu Retina Display conectoare

  Aseara MacBook Retina Display 12 inch a fost lansat oficial de catre compania Apple, el inlocuind clasicele porturi HDMI, VGA, USB si de incarcare cu un port USB C universal care are nevoie acum de o multitudine de adaptoare. Dupa cum era de asteptat, compania Apple comercializeaza adaptoarele ce permit conectarea cablurilor tuturor standardelor prezentate anterior, iar in imaginea de mai sus le aveti prezentate pe toate dintre ele. Pentru un adaptor USB C to USB care permite conectarea oricarui tip de dispozitiv USB la Mac, inclusiv iDevice-uri sau camere, Apple le cere utiliatorilor 19 euro, un pret mare pentru ceva ce trebuia sa fie disponibil standard.

  Un adaptor USB C pentru incarcatorul Mac-urilor costa nu mai putin de 55 de euro, Apple vanzand separat cablul necesar incarcarii sau extensia pentru el. Un cablu USB C de incarcare costa 35 de euro, el permitand sincronizarea de date prin USB 2.0, in timp ce un cablu USB-C to VGA Multiport costa 89 de euro, acesta permitand conectarea de monitoare VGA cu rezolutie maxima 1080p. In final avam un adaptor USB C Digital AV Multiport care are acelasi pret de 89 de euro, acesta avand porturi conectoare pentru HDMI, incarcare, USB normal si VGA, fiind compatibil inclusiv cu USB 3.1.

  Practic Apple a schimbat complet modul in care conectam orice la MacBook Retina Display 12 inch si va face bani seriosi de pe urma accesoriilor.