Prima Pagina MacBook Air MacBook Air 13 inch 2015 are flash storage de 2 ori mai...

MacBook Air 13 inch 2015 are flash storage de 2 ori mai rapid decat cel al MacBook Air 11 inch 2015

MacBook Air flash storage

  MacBook Air 11 inch si 13 inch au fost actualizate luni de catre compania Apple, noile modele avand procesoare Intel Broadwell mai rapide, insa cel din urma model beneficiaza si de un upgrade pe partea de performante ale mediului de stocare. Apple sustine ca MacBook Air 13 inch 2015 are un SSD ce este de 2 ori mai rapid decat cel al MacBook Air 11 inch 2015, iar acest lucru a fost confirmat in cursul noptii trecute. Dupa dezasamblarea MacBook Air 11 inch si 13 inch s-a descoperit ca al doilea model foloseste un SSD PCI-E produs de catre Samsung ce este controlat de catre un controller Samsung.

  In schimb, MacBook Air 11 inch 2015 are un SSD standard Sandisk controlat de catre un controller Marvell, vitezele sale de transfer fiind injumatatite, iar diferenta de performante intre ele este perfect normala. MacBook Air 13 inch 2015 are viteze de citire medii de pana la 1285 MB/s si viteze de scriere medii de pana la 630 MB/s, in timp ce MacBook Air 11 inch 2015 are viteze in jumatatite in toate cazurile. Apple vinde MacBook Air 13 inch la pretul de 1029 dolari in versiunea de baza, iar performantele oferite pentru acest produs sunt net superioare celor disponibile pana acum.

 • Nicos

  Daca puneau si retina display era beton. Probabil la toamna sa nu canibalizeze noul macbook 🙂

 • Alex

  Se numește Macbook. Fără Air

 • Nicu Nicolas

  @ Alex . Se numește neatenție. MacBook fără Air are 12″ . Linia MacBook Air a rămas cu același design.

 • cipa

  cu sau fara “air” arată demential. totusi pretul e cam piperat. partea buna e ca asa cum am fost obisnuiti vechile produse vin cu preturi mai mici. speram la un atv 4 cu noi inovatii asa cum am fost obisnuiti de cei de la marul muscat

 • Costin

  zaone nu stiu ce naiba ai facut la site dar nu vad comentariile.de exemplu la articolul asta apar 4 comentarii ,se vad putin si pe urma dispar…

 • Costin
 • Alea sunt comentarii publicate prin aplicatie care sunt sincronizate mai apoi cu sistemul acesta, nu se sincronizeaza imediat.

 • Ala e altceva.