Prima Pagina Apple Apple si problema serioasa care a afectat SUTE de milioane de oameni

Apple si problema serioasa care a afectat SUTE de milioane de oameni

App Store hero

  Ieri a fost una dintre zilele negre din istoria companiei Apple si asta deoarece timp de aproape 12 ore cele mai importante servicii online ale sale au fost nefunctionale pentru toti posesorii de iDevice/Mac-uri cu Apple ID. Intregul ecosistem iTunes Store nu putea fi utilizat pentru altceva decat a vizualiza continutul disponibil in el, tentativa de a descarca vreun produs fiind intampinata de mesaje de eroare. Apple si-a cerut scuze pentru probleme si a afirmat ca ele au la baza o configurare eronata a DNS-urilor interne ale serverelor sale, iar acest lucru a afectat sute de milioane de oameni.

  Aceasta este prima oara in existenta iCloud cand serviciile sale de baza nu pot fi accesate pentru o perioada atat de lunga de timp si compania Apple a avut parte de numeroase critici din partea utilizatorilor nemultumiti. Avand in vedere ca Apple are sute de milioane de oameni care ii folosesc serviciile, unii dintre ei bazandu-se pe ele pentru a-si castiga existenta, problemele nu trebuiau sa se intample. Partea si mai comica este ca nici macar Apple Store-urile nu puteau folosi metodele standard de incasare a banilor, astfel ca au scos dispozitive “antice” din depozite pentru a putea autoriza platile clientilor.

  Separat de explicatia oferita aseara, compania Apple nu a mai detaliat motivele care au stat la baza unor probleme atat de grave ale serviciilor sale si probabil nici nu o va mai face in viitorul apropiat. Din pacate probleme de acestea se intampla, ele sunt de inteles, insa revolta utilizatorilor este justificata.

 • alexandru

  Eu nu am avut probleme. Am descarcat si din App Store si am putut lucra si cu iCloud-ul

 • Nicu Nicolas

  @Alexandru. Tu ești mai special . Ar trebui să fii mândru. Doar TU și numai TU nu ai fost afectat de problemă.

 • Dorian

  Are dreptate Alexandru. Aceasta problema a afectat un număr mare de utilizatori, dar nu totalitatea utilizatorilor. De exemplu nici eu nu am avut nicio problema ieri cu App Store, si nici vreun alt prieten de-al meu cu iPhone.

 • looper

  Eu nu am putut sa folosesc nimic ieri, la fel vreo 2 colegi