Smartwatch-urile sunt mai periculoase decat telefoanele mobile pentru soferi

Apple Watch mesaje

  De ani de zile autoritatile incearca sa ii convinga pe soferi ca utilizarea telefoanelor mobile la volan este periculoasa, iar un nou studiu are rolul de a demonstra ca acelasi lucru este valabil pentru smartwatch-uri, dar cu un grad mai mare de periculozitate. Conform unui studiu derulat de catre cercetatorii britanici, un sofer care citeste un mesaj pe Apple Watch are un timp de reactie de 2.52 secunde in caz de pericol, acesta fiind de aproape 3 ori mai mare decat cel al unui sofer care poarta o conversatie cu un pasager.

  Daca timpul de reactie in cazul folosirii unui smartphone este de 1.85 secunde si cel al unui smartwatch este de 2.52, atunci este clar ca vorbim despre o problema foarte mare pe care acest tip de gadget-uri o aduc pentru soferi. Partea interesanta este ca intregul studiu are la baza criticarea Apple Watch, desi in realitate cercetatorii nu au avut la dispozitie un asemenea produs, ci un alt smartwatch al carui model nu au dorit sa il specifice.

The Transport Research Laboratory (TRL) in Wokingham, Berks showed that a driver reading a message on an Apple Watch would take 2.52 seconds to react to an emergency manoeuvre, whereas a driver talking to another passenger would react in 0.9 seconds. Reading on an Apple Watch was even found to be more distracting than using a handheld mobile (1.85 second delay).

  Indiferent ce smartwatch au folosit, ideea de baza este ca utilizarea unui smartwatch in timpul conducerii unui autovehicul este mai periculoasa decat utilizarea unui telefon mobil si de aici fiecare trebuie sa traga concluziile necesare. Avand in vedere rezultatele acestui studiu, in Marea Britanie este pusa in discutie interzicerea utilizarii smartwatch-urilor in timpul condusului, insa daca dovedirea utilizarii uni telefon mobil este usoara, dovedirea utilizarii unui smartwatch se face mult, mult mai greu.