Microsoft Cortana va fi lansata pe iPhone

Windows Phone Cortana iPhone

  Cortana este corepondentul Siri pentru platforma Windows Phone, Microsoft dezvoltand asistentul in ideea de a le oferi propriilor utilizatori posibilitatea de a beneficia de un sistem similar cu cel oferit de catre Apple. La mai bine de un an de zile de la lansarea oficiala a Cortana, Microsoft se pregateste sa isi aduca sistentul pe platforma celor de la Apple sub forma unei aplicatii dedicate care va incerca sa “ghiceasca” nevoile noastre.

  Practic Microsoft nu vrea sa aduca un asistent care ar raspunde intrebarilor noastre, ci un fel de inteligenta artificiala care ar raspunde nevoilor noastre fara ca noi sa ii cerem in prealabil sa faca acest lucru. In aceasta idee, Cortana pentru iPhone ar putea prezice momentul in care vom pleca spre un aeroport in baza unui email primit pe telefon, ar putea verifica toate cursele aeriene si ar putea oferi informatii despre trafic spre aeroport in baza locatiei GPS.

Cortana could tell a mobile phone user when to leave for the airport, days after it read an email and realized the user was planning a flight. It would automatically check flight status, determine where the phone is located using GPS, and checking traffic conditions.

  Google Now are o functionalitate asemanatoare, prezicand miscarile noastre in baza unor informatii predefinite din diverse medii, iar Apple va incerca sa ofere ceva similar in viitor, sistemul sau predictiv fiind destul de rudimentar momentan. Microsoft urmeaza sa lanseze aceasta functionalitate avansata pentru Windows Phone Cortana in Windows 10 in toamna, aplicatiile pentru iOS si Android urmand a fi lansate ulterior.