Se scumpesc smartphone-urile, tabletele, laptop-urile si alte produse electronice

euro vs dolar

  Daca ati urmarit in ultimele luni evolutia cursului valutar al diverselor monede internationale, atunci probabil ati aflat ca dolarul a devenit din ce in ce mai “puternic”, in Romania el depasind valoarea de 4 lei, apropiindu-se de euro si fiind pe punctul de a genera o serie de scumpiri. Printre produsele sau serviciile care se vor scumpi din cauza cresterii valorii dolarului se numara si produsele electronice vandute in Romania, mai exact smartphone-urile, tabletele, laptop-urile, accesoriile pentru ele, dar si diverse alte produse electrocasnice.

  In momentul de fata majoritatea magazinelor inca vand stocurile vechi de produse cumparate cand dolarul avea o valoare de aproximativ 3.7 lei, insa incepand de luna viitoare ei vor incepe sa vanda produsele cumparate cu dolarul ce are o valoare de peste 4 lei si acest lucru va genera un val de scumpiri pe care multi il asteptau. Unii retaileri sustin ca preturile produsele electronice, si nu numai, se va scumpi cu 10% – 15% in perioada urmatoare si poate de aceea vedem acum atat de multe promotii cu o multitudine de produse disponibile la pret redus la o gama variata de magazine online.

  Scumpirea produselor dupa cresterea valorii dolarului este normala avand in vedere ca cu doar cativa ani in urma s-a intamplat un lucru exact opus, preturile multor produse electronice scazand pe fondul deprecierii dolarului vis-a-vis de leu si moneda euro. Acestea fiind spuse, daca va interesa sa cumparati ceva, ar fi bine sa o faceti acum, deoarece de luna viitoare veti plati mai mult pe acel produs si scumpirea este la fel de sigura precum pretul actual al dolarului.

2 COMENTARII

  1. Sa creasca pretu pina o ramine cu ele eu am ip4 si merge si acuma ff bine de ce as da 3000 de ron pe altu niciodata imi cumpar unu la mina a doua