Steve Jobs si de ce s-a simtit tradat cand un prieten apropiat a parasit Apple

Steve Jobs Rubinstein

  Cartea Becoming Steve Jobs dezvaluie o multitudine de informatii interesante in legatura cu viata din spatele fatadei create de catre fostul CEO al companiei americane, iar astazi vorbim despre episodul plecarii lui Jon Rubinstein din Cupertino. Steve Jobs si Jon Rubinstein, manager important al Apple, au fost buni prieteni pentru multi ani de zile, insa in 2006 a luat decizia de a isi parasi prietenul si compania care l-a “crescut” pentru a li se alatura celor de la Palm si a crea produse competitoare cu cele dezvoltate in Cupertino.

  Rubinstein a fost angajat al NeXT inca din anii ’90 si a venit impreuna cu Steve Jobs la Apple dupa cumpararea companiei, el fiind unul dintre oamenii importanti care a participat la proiectele de dezvoltare ale iPhone si ale altor produse inovatoare lansate in anii urmatori. La aproape un an de la plecarea din cadrul Apple, Rubinstein i-a trimis un email lui Steve Jobs anuntandu-l in legatura cu intentia de a prelua functia de CEO al Palm, fostul CEO Apple avand nevoie de doar 4 secunde pentru a-l suna nervos pe fostul sau angajat si prieten.

He couldn’t understand. He said, ‘You’ve got plenty of money, why are you going to Palm?’ I’m like, ‘Steve, what are you talking about? I mean, you’ve got orders of magnitude more money than I have and you’re asking me? Are you joking?

  Discutia telefonica dintre cei doi avea sa fie ultima pe care au mai purtat-o vreodata, Steve Jobs simtindu-se tradat de decizia fostului sau prieten de a isi parasi compania care l-a creat pentru a se alatura unui competitor care avea sa lanseze produse din aceleasi categorii precum Apple. In ciuda faptului ca Steve Jobs il vedea pe Rubinstein ca pe un competitor, Palm a ajutat compania Apple sa creasca si sa dezvolte produse importante prin competitia creata pe piata, produsele celor de la Palm nereusind sa aiba parte de succesul pcare le era atribuit.