Facebook lanseaza platforma Messenger

Platforma Facebook Messenger

  Facebook este in centrul atentiei in aceasta seara, compania americana organizand o conferinta numita F8 prin care si-a anuntat oficial planurile de a lansa o platforma speciala pentru Facebook Messenger care va permite utilizarea sistemului pentru a instala aplicatii terte. Mai exact, cei de la Facebook le vor oferi dezvoltatorilor un SDK special care va permite instalarea de diverse aplicatii prin intermediul Facebook Messenger, 40 de titluri fiind suportate de la inceput, altele urmand a fi adaugate pe parcurs de catre dezvoltatorii interesati.

  Link-urile catre aplicatii vor fi partajate direct prin Facebook Messenger de catre utilizatori, acestia urmand a fi directionati mai apoi catre App Store pentru a face instalarea. Practic tot procesul presupune utilizarea App Store pentru instalarea aplicatiilor, ele fiind preluate din magazinul companiei Apple, instalarea facandu-se cu ajutorul unui Apple ID.

partajare continut facebook messenger

  Separat de aceasta functionalitate, noua platforma Facebook Messenger le va permite utilizatorilor sa partajeze prin aplicatiile Facebook si continut din aplicatii terte, intentia companiei americane fiind de a isi tine utilizatorii cat se poate de mult in propriile aplicatii fara a le oferi vreo motivatie de a le parasi, iar in imaginea de mai sus vedeti cum arata totul.

  In final cei de la Facebook au anuntat si o serie de functii pentru companii, acestea putand interactiona cu clientii prin intermediul Facebook pentru a le trimite notificari privind produsele cumparate si expeditiile aflate in curs de livrare. Practic Facebook a lansat in aceasta seara o modalitate noua de a instala aplicatii direct din aplicatia sa Facebook Messenger, insa ramane de vazut cata lume va fi interesata de o noua fragmentare a metodelor de instalare a aplicatiilor pe terminale mobile.

Platforma Facebook Messenger 1