Apple si alte companii americane lupta pentru revocarea uneia dintre cele mai periculoase legi ale secolului 21

Apple patriot

  Apple, Google, Microsoft, Dropbox, Facebook si alte 5 mari companii americane au formeaza un grup puternic, care ii cere din nou guvernului american sa nu reinnoiasca legea numita Patriot Act, aceasta permitandu-le agentiilor federale sa ceara date confidentiale ale utilizatorilor oferind drept motivatie pericolul sigurantei nationale. Legea urmeaza sa expire pe 1 iunie 2015 in cazul in care Congresul nu o va reinnoi, iar AOL, Dropbox, Evernote, Facebook, Google, LinkedIn, Microsoft, Twitter si Yahoo! cer ca ea sa fie modificata inainte de a fi confirmata de catre Congres pentru a nu le oferi agentiilor federale posibilitatea de a abuza de puterea ce le este oferita.

  Grupul format din cele 10 companii a trimis o scrisoare deschisa presedintelui american Barack Obama si directorului NSA, separat de alte entitati importante ale guvernului, cerandu-le acestora sa renunte la colectarea in masa a majoritatii informatiilor care sunt trimise prin serverele de internet din SUA si nu numai. Companiile sustin ca guvernul nu are dreptul de isi spiona proprii cetateni care nu prezinta un pericol pentru siguranta nationala, cerand oprirea monitorizarii in masa a tuturor americanilor prin primulgarea unei lege care sa impuna limite si transparenta in ceea ce priveste interceptarea de informatii.

It has been nearly two years since the first news stories revealed the scope of the United States’ surveillance and bulk collection activities. Now is the time to take on meaningful legislative reforms to the nation’s surveillance programs that maintain national security while preserving privacy, transparency, and accountability. We strongly encourage both the White House and Members of Congress to support the above reforms and oppose any efforts to enact any legislation that does not address them.

  Aceleasi companii sustin o legislatie care ar trebui sa interzica, interceptarea in masa de informatii despre cetatenii americani, insa deocamdata ea nu a avut parte de sustinere si din partea membrilor Congresului SUA, astfel ca are sanse minime sa fie promulgata in perioada urmatoare. Patriot Act a stat la baza a numeroase abuzuri comise in SUA si in afara SUA, astfel ca scoaterea sa din vigoare ar fi o veste extrem de buna pentru intreaga lume, dar este putin probabil ca acest lucru sa se intample.

2 COMENTARII

  1. Agentiile guvernamentale trebuie sa inteleaga o data pentru totdeauna ca teroristii NU folosesc smartphone-uri pentru a se comunica si alte servicii tip cloud.