Pangu vorbeste despre milionul de dolari primit pentru jailbreak si discriminare

taigpangu

  Pangu este o echipa de hackeri chinezi care a lansat doua solutii de jailbreak pentru iOS si aseara a vorbit despre secretele dezvoltarii acestor programe, publicand inclusiv o serie de slide-uri in care au detaliat toate informatiile legate de ele. Astazi hackerii au publicat un articol in care vorbesc despre milionul de dolari despre care s-a spus ca l-ar fi primit pentru dezvoltarea solutiilor de jailbreak, dar si despre discriminarea la care au fost supusi prin lansarea acestor programe pentru iDevice-urile noastre.

  Pentru inceput hackerii spun ca nu au primit un milion de dolari pentru a dezvolta solutiile de jailbreak, dar ca au fost sponsorizati cu anumite sume de bani pentru a o face, ei cheltuind acesti bani pentru serverele dedicate distributiei programelor, dar si cumpararii de iDevice-uri. Adevarul este ca pentru a putea testa si distribui solutii de jailbreak pentru milioane de oameni este nevoie de o infrastructura suficient de capabila pentru a sustine traficul foarte mare facut de catre utilizatori, costurile ridicandu-se chiar si la zeci de mii de dolari pentru fiecare lansare.

  Separat, hackerii pangu au fost acuzati de catre cercetatorul de securitate i0n1c de furtul unor vulnerabilitati prezentate de catre el in diverse conferinte, chinezii negand acest lucru si afirmand ca s-au simtit discriminati de catre cercetatorul german. Realitatea este ca foarte multe persoane s-au temut sa instaleze software-ul chinezilor deoarece putea contine malware si discriminarea are la baza modul in care lucreaza chinezii cu software-ul, iar asta nu va disparea prea curand.

  Separat aveti alte cateva detalii despre procesul de dezvoltare al solutiilor de jailbreak, toate informatiile fiind disponibile in aceasta pagina.

1 COMENTARIU