Iata ce suma colosala de bani va dona Tim Cook in scopuri caritabile

Tim Cook donatie

  Venirea lui Tim Cook in rolul de CEO al companiei Apple a insemnat o schimbare majora in politica privind donatiile facute de catre cei din Cupertino, Tim Cook donandu-si banii si timpul in scopuri caritabile de foarte mult timp, iar acum anunta ca intentioneaza sa isi doneze intreaga avere de peste 800 de milioane de dolari dupa deces. Da, ati citit bine, Tim Cook are o avere de peste 800 de milioane de dolari, majoritatea formata din actiunile pe care le detine in cadrul Apple, iar cea mai mare parte a sa va fi donata in scopuri caritabile dupa decesul sau.

  Informatia vine din interviul acordat de catre Tim Cook celor de la Fortune in urma premierii sale cu titlul de cel mai important lider de pe glob, CEO-ul Apple urmand a ii oferi nepotului sau de 10 ani o parte dintre bani pentru a-i asigura educatia, restul urmand a fi in totalitate donati catre diverse cauze. Tim Cook are in momentul de fata actiuni Apple in valoare de 120 de milioane de dolari pe care le poate vinde oricand, plus alte actiuni in valoare de 665 de milioane de dolari care pot fi vandute in viitor, insa el a inceput deja sa doneze o parte din proprii bani in scopuri caritabile.

I have a nephew that I dearly love that’s 10, and when I look at him, and when I think of leaving a world that’s not as good as when I entered it, there’s no bigger sin than that. To be honest, if I would not have come to the conclusion that it would likely help other people, I would have never done it. There’s no joy in me putting my life in view.

  Tim Cook a sustinut in mod public donatiile catre organizatiile ce lupta impotriva HIV/SIDA si este un puternic sustinator al respectarii drepturilor oamenilor si angajatilor la locurile de munca, el donand 50 de milioane de dolari in 2012 catre spitalul Stanford, 50 de milioane de dolari catre organizatia RED si 25 de milioane de dolari pentru un spital de copii. Tim Cook este, spre deosebire de Steve Jobs, un om caruia ii place sa-si ajute semenii si are la dispozitie sume serioase de bani prin care poate face acest lucru, intentiile sale privind donarea intregii averi nefiind surprinzatoare pentru multi dintre apropiat.

1 COMENTARIU