Apple Pay genereaza numeroase probleme in randul utilizatorilor

Apple Pay plata iPhone Touch ID

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile al companiei Apple, el fiind oferit pentru terminalele iPhone 6 si iPhone 6 Plus, Tim Cook sustinand ca extrem de multi utilizatori l-au incercat si au fost multumiti de modul in care functioneaza el. Din pacate ceea ce spune Tim Cook este contrazis de un studiu efectuat recent in SUA pe 3000 de utilizatori ai Apple Pay, 48% dintre acestia sustinand ca tranzactiile se proceseaza greu, 42% sustinand ca angajatii magazinelor nu erau familiari cu tehnologia, in timp ce un numar mai mic a afirmat ac tranzactiile au necesitat o procesare dubla.

  Apple Pay a fost prezentat ca fiind cel mai simplu sistem de plati mobile existent in momentul de fata, toate demonstratiile facute pentru el confirmand ceea ce sustine Apple, insa se pare ca nu toata lumea are parte de o experienta chiar atat de grozava cu sistemul. Daca jumatate dintre utilizatori raporteaza faptul ca tranzactiile se proceseaza greu, atunci este clar ca cele trei secunde de utilizare prezentate de catre Tim Cook anul trecut nu sunt chiar atat de reale pentru toata lumea, dar aici poate ca vina sta la partenerii Apple si nu la companie.

  Chiar si asa, daca angajatii magazinelor nu stiu sa foloseasca tehnologia, atunci este clar ca exista in continuare foarte multe imbunatatiri de facut, platile mobile reprezentand viitorul cumparaturilor.