iPhone 6C – totul pentru Apple Pay!

iPhone 6C 2015

  iPhone 6C va fi lansat in 2015 conform unui zvon aparut in cursul acestei dimineti, terminalul fiind pregatit de catre compania Apple pentru lansare impreuna cu iPhone 6S si iPhone 6 Plus, el urmand a avea hardware-ul actualului iPhone 6, dar un ecran de 4 inch si chip NFC care va permite efectuarea de plati prin intermediul Apple Pay. Din moment ce Apple are deja un iPhone 5S cu ecran de 4 inch pe piata, multi se intreaba de ce ar avea Apple nevoie de un al doilea terminal cu un ecran de diagonala similara, iar raspunsul este : Apple Pay.

  iPhone 5S nu are si nu va avea implementat un chip NFC pentru a face plati prin Apple Pay si Apple nu il va actualiza pentru a include componentele noilor terminale, astfel ca iPhone 6C i-ar putea lua locul in oferta companiei americane pentru a fi o varianta mai ieftina a iPhone 6S, dar care poate efectua inclusiv plati mobile. Desigur ca inca exista destule persoane interesate de achizitionarea unui iPhone cu ecran de 4 inch si Apple doreste sa accceseze aceasta piata cu un produs nou, el putand ajuta compania americana sa atraga noi clienti inclusiv din pietele aflate in curs de dezvoltare.

  Totusi, in ciuda strategiei privind cresterea vanzarilor, Apple are nevoie de cat mai multe iPhone-uri cu NFC integrat pentru Apple Pay, iar un iPhone 6C ar ajuta-o sa isi aduca sistemul de plati mobile in atentia unui numar mult mai mare de utilizatori, iPhone 5S neavand cum sa ii ofere o asemenea oportunitate. Acestea fiind spuse, iPhone 6C nu va fi decat un nou terminal ce va face parte din oferta Apple si nu va fi pozitionat in centrul atentiei, dar va avea un rol important in evolutia Apple Pay.

4 COMENTARII

  1. Pai normal,daca doar un procent infirm dintre utilizatori folosesc Apple pay(aplicabilitate redusă,taxe reținute de Apple pt folosirea sa).