Automatul de tablete iPad inlocuieste cartile in libraria universitatii Drexler

Automat iPad librarile Drexler

  In imaginea de mai sus aveti un automat de tablete iPad instalat in libraria universitatii Drexler din SUA ca parte a unui program ce are menirea de a le oferi studentilor posibilitatea de a inchiria produsul Apple in locul cartilor pentru studii sau orice altceva au nevoie. Proiectul este derulat de catre universitate si o organizatie numita Libraria gratuita a Philadephia, automatul continand nu mai putin de 12 tablete pe care studentii le pot inchiria oricand doresc fara a plati vreun ban pentru ele, conditia fiind ca ele sa fie returnate intacte.

  Tabletele iPad au preinstalate o serie de aplicatii care le permit sa exploreze informatii din diverse domenii precum arta, literatura, geografie, muzica, stiri, ori stiinta, iar cei care doresc sa se joace sau sa citeasca stirile au alte aplicatii dedicate acestui tip de actiuni. Partea interesanta este ca tabletele iPad vor sterge automat toate datele inregistrate in ele in momentul returnarii la automat, astfel ca orice persoana noua care va inchiria tableta nu va putea vedea istoria de navigare a studentului anterior si nu va putea accesa orice fel de informatii ar fi stocate in tableta.

Residents of Philadelphia’s Mantua and Powelton Village neighborhoods bordering Drexel’s campus will be able to use their Free Library of Philadelphia card to sign out an iPad and use it for a maximum of four hours. With a swipe of their Drexel ID, students will also be able to check out an iPad. 

  Cei de la Drexler au rulat in 2013 un program similar cu un automat de MacBook-uri, acelea putand fi inchiriate pentru o zi de catre studenti, iar ideea pare a fi avut succes din moment ce acum s-a trecut la inchirierea de tablete iPad, acestea fiind mai usor de distribuit chiar si in cantitati mai mari. Avand in vedere interesul pentru automatele de tablete iPad, reprezentantii universitatii sustin ca vor instala multiple astfel de masinarii in diverse locatii ale campusului, iar ideea lor ar putea fi preluata inclusiv de catre alte universitati americane.