iPhone 6S – iata cine va produce noul chip A9

Apple A9

  iPhone 6S va avea un chip A9 cu 2 GB RAM si procesor triple-core, iar foarte multi s-au intrebat cine va produce noua componenta a produsului companiei americane, iar astazi o renumita publicatie americana sustine ca tot Samsung va fi contractata de catre Apple. Cei de la Samsung vor produce noile chip-uril in fabrica Giheung din Coreea de Sud, partenerul sau GlobalFoundries urmand a prelua o alta parte din productie, cei de la TSMC urmand a isi pastra un procent din comenzi, dar nu se stie daca el va fi similar cu cel acordat de catre Apple anul trecut pentru chip-ul A8.

  Chip-ul A9 al iPhone 6S va fi produs de catre Samsung folosind un proces de fabricatie de 14 nm FinFET, acesta fiind principalul motiv pentru care Apple a decis sa reacorde o parte din productie coreenilor in defavoarea celor de la TSMC. Desi Samsung are capacitatea de a produce suficient de multe chip-uri A9 pentru iPhone 6S, coreenii investesc 15 miliarde de dolari intr-o noua fabrica bazata in afara Coreei de Sud, insa acest lucru nu le va afecta contractele aflate in derulare cu Apple.

Samsung will start making Apple A9 processor chips at its Giheung plant in South Korea, the people said, asking not to be identified because the contract hasn’t been discussed publicly. Additional orders will go to Samsung’s partner Globalfoundries Inc., according to another person familiar with the arrangement.

  Desi Apple incearca de ani si ani de zile sa scape de dependenta de Samsung, esecurile repetate dau de inteles ca totul este cat se poate de inutil pentru cei din Cupertino, astfel ca e putin probabil ca in viitor Samsung sa nu mai produca vreo componenta pentru un iPhone nou.