Siri – Apple anunta o serie de noutati, iata care sunt!

Siri sport filme muzica

  Lansarea iOS 8.3 si a OS X Yosemite 10.10.3 nu sunt singurele noutati din aceasta seara din partea companiei Apple, cei din Cupertino oferind inclusiv o serie de functii noi pentru asistentul personal Siri, 9 tari noi de pe glob beneficiind de acces la functii care ii permit asistentului Siri sa caute informatii despre filme, sau competitii sportive si sa obtina directionare ghidata pentru sistemul de navigatie. Apple ofera de ceva vreme aceste functii in tarile ale caror limba este suportata de catre Siri, insa includerea a 8 noi limbi pentru asistent in iOS 8.3 a impus si extinderea functionalitatii Siri in tarile care au acum suport nativ pentru el in sistemul de operare al iDevice-urilor.

  In baza informatiilor furnizate de catre Apple cele 9 tari care au incepand de astazi posibilitatea de a controla anumite functii ale Twitter/Facebook prin Siri, de a obtine directii pentru locatii si informatii despre filme sunt : Brazilia, Danemarca, India, Olanda, Noua Zeelanda, Rusia, Suedia, Thailanda si Turcia. Separat, India si Noua Zeelanda au acces inclusiv la informatii sportive prin intermediul Siri, Apple avand nevoie de mai mult timp pentru a oferi aceasta functionalitate si celorlalte 7 tari ale caror limbi sunt acum recunoscute de catre asistent.

  In final compania Apple a implementat suport pentru CarPlay in Brazilia, China, India, Thailanda si Turcia, asta in ciuda faptului ca sistemul de harti nu este complet disponibil in aceste tari, iar cu ele incheiem si lista noutatilor.