Apple Watch iti va aduce aminte sa-ti iei pastilele, te pune in contact cu doctorul

  Apple Watch este un dispozitiv gandit a usura munca posesorilor de iPhone-uri care doresc sa aiba in mod constant informatiile importante din aplicatii in fata ochilor fara a scoate tot timpul iPhone-ul din buzunar si a il verifica. In aceasta idee, companii medicale din SUA au anuntat dezvoltarea unor aplicatii speciale pentru Apple Watch care ne vor aduce aminte sa ne luam pastilele la ora potrivita si in dozajul potrivit, ele putand chiar sa si initieze apeluri telefonice sau video cu doctorii curanti pentru a primi orice fel de ajutor.

  In imaginea de mai sus aveti una dintre aceste aplicatii dezvoltata de catre cei de la WebMD, in ea fiind stocat un istoric al bolilor noastre si al medicamentelor pe care le-am luat de-a lungul timpului, totul fiind extrem de usor de accesat atat pentru noi, cat si pentru doctorii pe care ii vizitam. Pentru aceste functii compania intentioneaza sa dezvolte si glance-uri care ne vor putea spune cand trebuie sa luam urmatoarea pastila si in ce dozaj trebuie sa o luam, sistemul taptic feedback fiind utilizat pentru a rula o vibratie in momentul in care este timpul sa luam un medicament, plus multe altele.

One of the most significant barriers to achieving positive patient outcomes is the issue of medication non-compliance, which remains a largely unsolved problem today. We believe that the combination of WebMD’s Medication Reminder on Apple Watch represents a powerful new approach to address the issue of non-compliance in a way never before possible.

  Avand in vedere ca Apple Watch va fi “teoretic” disponibil din 24 aprilie in magazinele din 9 tari de pe glob, aceste aplicatii vor fi lansate in viitorul apropiat si in majoritatea cazurilor functiile vor fi disponibile numai pentru americani.