Sharp lanseaza ecranul 4K de 5.5 inch cu 806ppi

10

Sharp ecran 4k 5.5 inch

  Sharp este unul dintre partenerii traditionali ai companiei Apple, japonezii producand ecrane dedicate terminalelor iPhone si iPod Touch sau tabletelor iPad, iar in cursul acestui weekend ei au anuntat lansarea unui ecran 4K de 5.5 inch cu 806 pixeli per inch. Da, ati citit bine, cei de la Sharp vor aduce pe piata un ecran de 5.5 inch cu rezolutie UHD 3840 x 2160 pixeli si 806 pixeli per inch, acesta fiind primul ecran de acest tip anuntat de catre un producator, el urmand a intra in productie in cursul anului viitor, deci nu va ajunge prea curand in smartphone-uri.

  Daca ne uitam la faptul ca Apple abia a facut trecerea la rezolutia 1080p, iar multe dintre smartphone-uriloe Android abia fac trecerea la rezolutiile 2K, putem trage concluzia ca ecranele 4K atat de mari sunt deocamdata departe de a deveni mainstream, dar oare cand vor fi utile ? Lasand la o parte faptul ca exista foarte putin continut 4K disponibil pe internet pentru vizualizare pe acest tip de ecrane, ele au nevoie si de hardware foarte puternic pentru a rula jocuri sau a afisa continutul 4K, iar deocamdata producatorii de terminale Android nu pot oferi placi grafice performante pentru monitoarele 2K.

Sharp ecran 4k 5.5 inch 1

  Ca sa fiu complet sincer, deocamdaata nici macar ecranele 4K pentru PC-uri nu au o utilitate adevarata avand in vedere ca nu avem suficient de mult continut de inalta calitate pentru ele, asa ca folosirea in smartphone-uri va fi doar o noua metoda de a prosti consumatorii, asa cum se intampla acum cu monitoarele 2K.