Primul ecran AMOLED cu rezolutie 4K a fost prezentat

Everdisplay ecran AMOLED 4KPrimul ecran AMOLED cu rezolutie 4K a fost prezentat in cursul acestei zile in China de catre o companie locala numita Everdisplay componenta avand o diagonala de 6 inch, deci potrivita pentru un phablet de mare succes.

Everdisplay a creat primul ecran AMOLED de 6 inch cu rezolutie 4K si 734 pixeli per inch si deocamdata vorbim despre un prototip care rivalizeaza cu ecranul IGZO de 5.5 inch cu rezolutie 4K si 806 anuntat de catre Sharp la inceputul acestui an pentru smartphone-uri.

Spre deosebire de Sharp, compania Everdisplay nu intentioneaza sa creeze acest ecran pentru folosire in smartphone-uri, ci a afirmat astazi ca el este potrivit pentru utilizare in dispozitivele de realitate virtuala ale viitorului, astfel ca utilitatea sa ar putea fi limitata.

Daca totusi Everdisplay se va razgandi, atunci cu siguranta vor exista suficienti producatori chinezi care vor fi interesati sa foloseasca un asemenea tip de ecran, daca pretul va fi suficient de mic si experienta oferita pentru utilizatori va fi suficient de buna pentru a merita efortul.

In momentul de fata o multitudine de producatori de terminale Android implementeaza ecrane cu rezolutie QHD in propriile produse, insa in 2 ani de zile ei vor face trecerea spre ecranele 4K in masura in care acest lucru va fi posibil si din punct de vedere al costurilor v amerita investitia.