Prima Pagina Android Cate zeci de mii de terminale Android sunt active pe glob ?

Cate zeci de mii de terminale Android sunt active pe glob ?

fragmentare android

Platforma Android a fost mereu prezentata ca un exemplu negativ in ceea ce priveste sistemele de operare pentru terminale mobile, iar asta deoarece numarul imens de terminale Android cu configuratii si componente diferite face extrem de grea dezvoltarea de aplicatii. In imginea de mai sus aveti un vechi banc de lucru al unei companii care dezvolta aplicatii pentru platforma Android si acestea sunt doar o parte dintre dispozitivele pe care trebuie testate aplicatiile pentru compatibilitate, asta deoarece in realitate este necesar un numar mult mai mare de terminale mobile cu Android.

 Android has lowered prices and increased choice for consumers (there are over 18,000 different devices available today); It’s an open-source operating system that can be used free-of-charge by anyone;

Conform companiei Google, in lumea intreaga exista nu mai putin de 18.000 de terminale Android active si vorbim despre o cifra colosala daca ne gandim ca Apple are abia cateva zeci de modele de iDevice-uri lansate in cei 7 ani de existenta a acestui tip de terminale mobile. In cazul celor de la Google situatia este diferita din cauza faptului ca exista multipli producatori de smartphone-uri si tablete, iar acest lucru complica foarte mult munca dezvoltatorilor de aplicatii, iar in final utilizatorii nu sunt chiar atat de avantajati daca aplicatiile dezvoltate pentru ei nu sunt compatibile cu toate terminalele.

 • nine

  fail,18.000?!

 • EuGeorge

  Si un telefon ansamblat de un chinez in pivnita intr-o zi ploiasa si plicticoasa de sambata ruleaza Android :)) sincer ma asteptam la mai multe.

 • unu

  Pai HTC M8 este model diferit fata de HTC M9, corect? In cazul asta, OK… se explica numarul mare de tipuri de terminale, dar numarul de configuratii hardware ar trebui sa fie mai mic.

 • dragos

  there are over 18,000 different devices—in lumea intreaga exista nu mai putin de 18.000 de terminale Android active

  e tradus aiurea..

 • Daca sunt 18.000 nu e normal ca sunt si active? Doar n-or vorbi cei de la Google despre dinozauri…

 • 18k de terminale *diferite*, adica modele de terminale, nu exemplare totale ale acestora – de exemplu 7 catralioane de Galaxy SIII-uri.