Prima Pagina Apple iPhone 6S – noi detalii despre componenta complet noua si functia unica...

iPhone 6S – noi detalii despre componenta complet noua si functia unica oferita de ea

iPhone 6S Plus Force Touch

iPhone 6S urmeaza sa intre in stadiul final de pregatire in vederea intrarii in productie in cursul acestei veri, iar dimineata v-am vorbit despre detalii importante legate de una dintre componentele principale, insa acum vorbim despre o alta componenta complet noua care va oferi o functie unica pentru seria de terminale iPhone, dar si pentru smartphone-uri. Stim de ceva vreme ca iPhone 6S cu Force Touch va fi lansat de catre Apple anul acesta, compania americana imprumutand aceasta functie de la Apple Watch, asta dupa ce ea a facut initial tranzitia catre MacBook Pro si Macbook 12 inch, ambele lansate anul acesta de catre americani.

Implementarea Force Touch in iPhone 6S nu este deocamdata 100% definitivata deoarece Apple inca nu s-a decis cum anume va implementa senzorul menit sa controleze actuatorii care ofera aceasta functionalitate, Apple experimentand cu prototipuri care il au plasat in diverse regiuni ale ecranului viitorului sau smartphone. Prin intermediul Force Touch Apple ne-ar putea oferi feedback tactil la atingere, dar va oferi inclusiv o serie de functii noi in iOS 9, apasarile puternice si indelungate fiind deosebite de simplele atingeri, iar acest lucru va genera noi tipuri de actiuni in sistemul de operare ce va fi disponibil in iPhone 6S.

Apple is preparing to equip its next iPhone model with Force Touch technology similar to that used in the Apple Watch but is still experimenting where the sensor will be placed, according to touch panel makers in Taiwan. Sources in the supply chain said that TPK and GIS, two companies which currently supply panels for the Apple Watch, will supply Apple with sensors for the upcoming iPhone, currently being referred to as the iPhone 6S by most industry analysts, that will allow users to perform actions according to touch pressure.

  Desi implementarea Force Touch in iPhone 6S este singura, in discutie este pusa plasarea senzorului componentei, Apple incercand sa ii gaseasca un loc intre panoul de protectie al ecranului si panoul tactil in-cell, ori intre panoul tactil si panoul de iluminare, fiecare implementare avand propriul set de beneficii si probleme. Indiferent ce tip de implementare va face compania Apple pentru tehnologia sa, este clar ca in 2015 vom avea si primele terminale iPhone 6S echipate cu Force Touch, tehnologia putand ajunge inclusiv in tabletele iPad, asta daca Apple va gasi o metoda de a o implementa in ecrane atat de mari.

 • Pingback: iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar putea avea carcasa dintr-un nou tip de aluminiu | iDevice.ro()

 • Mihai EWR

  Aveti idee daca camera la iPhone 6S va incorporata in carcasa sau va ramane tot iesita in exterior ????

 • Victor

  Cu ce deranjeaza daca este iesita?”””””

 • Seve

  Ăștia de la Samsung au implementat Fource Touch de multa vreme (de când aveau terminale cu tastatura). O sa vedeți ca Apple i-a copiat din nou! Ce nasol….

 • leon

  Samsung are brevet pe aceasta technologie. Daca il pune nu inteleg de ce nu i-ar da in judecata la ce scandal a facut Apple pentru Design anii trecuti prin salile de judecata.

 • AlexandrElla

  mi se pare nijte comentarii fara rost ca i6-le are camera iesita in afara, eu cred ca inginerii au luat in calcul acest lucru si are sensul ei, nu cred ca si-au dat seama abia dupa ce au fost vandute vreo 2 mil de telefoane si serios acuma samsungul are camera iesita in afara de la s4 incoace si nimeni nu a observat asta, eu zic ca suntem buni si tot ce este acolo pus este pus cu cap!