iPhone 6S – noi informatii dezvaluie detalii despre viitorul smartphone Apple

iPhone 6S colorate

iPhone 6S urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an de catre compania Apple si desi informatiile vis-a-vis de produs sunt putine cu lipsa imaginilor privind viitoarea sa carcasa, iata ca aflam astazi totusi faptul ca Apple ar fi ales un partener existent pentru a fabrica 30% din cantitatea de chip-uri A9 necesara lansarii viitorului sau produs. Mai exact, cei de la Apple ar fi luat o decizie de ultim moment pentru a acorda companiei TSMC, care produce majoritatea chip-urilor A8 si A8X, 30% din productia de chip-uri A9 pentru iPhone 6S si iDevice-urile asociate lui.

GlobalFoundries’ yield rate unstable. GlobalFoundries’ A9 chip yield rate is currently only about 30%, significantly below the basic requirement of 50% for mass production. Recruiting TSMC reduces supply uncertainties for Apple.

Acum daca va intrebati ce a motivat Apple sa ia o decizie atat de tarziu, ei bine va readuc in discutie un articol de acum cateva saptamani cand va spuneam ca GlobalFoundries, un partener Samsung, va produce viitoarele chip-uri A9 ale iPhone 6S in Europa, Apple fiind ingrijorata ca aceasta companie nu are capacitatea de productie necesara pentru a-i satisface nevoile. Aceeasi ingrijorare are legatura si cu Samsung, Apple fiind de parere ca in momentul de fata compania coreeana nu are suficient de multe linii de productie pentru a fabrica indeajuns de multe chip-uri A9 folosind un proces de fabricatie de 14nm FinFET, astfel ca TSMC a fost contractata.

Avand in vedere ca TSMC nu a avut probleme in a sustine majoritatea productiei de chip-uri A8 si A8X, cu siguranta nu va avea probleme in a fabrica suficient de multe chip-uri A9 si A9X.