Apple pregtateste un produs nou pentru lansare in iunie

WWDC 2015 epicentrul schimbarii

WWDC 2015 va fi organizat pe 8 iunie in San Francisco, compania Apple confirmand acest lucru zilele trecute, anuntand inclusiv deschiderea loteriei de bilete pentru cei interesati sa participe la eveniment, un bilet costand 1600 de dolari de persoana, iar in ciuda acestui lucru foarte multi dezvoltatori incearca anual sa obtina unul. Stim ca pe 8 iunie vom vedea pentru prima oara iOS 9 si OS X 10.11, insa compania Apple pare sa aiba pregatita prezentarea si eventual lansarea unui alt produs complet nou, iar indiciile privind tipul produsului par sa fie incluse in imaginea creata de catre compania americana pentru a anunta evenimentul.

Daca va uitati cu atentie in “epicentrul” imaginii veti observa ca Apple a introdus un patrat cu colturi rotunde, care desi seamana foarte bine cu forma unei aplicatii pentru iOs, seamana mult mai bine cu Apple TV-ul pe care compania americana il vinde si pe care nu l-a mai actualizat de cativa ani de zile, desi i-a scazut recent serios pretul. Se zvoneste de luni de zile ca Apple ar putea lansa un Apple TV intr-o conferinta, iar WWDC 2015 pare sa fie locatia perfecta in care sa faca acest lucru, mai ales ca acolo nu vom vedea vreun iPhone sau vreo tableta iPad, nici vreu Mac important, Apple Watch fiind deja lansat.

Apple TV 4

Apple TV 4, aceasta este denumirea produsului pe care compania Apple ar urma sa il prezinte in cadrul WWDC 2015, dispozitivul fiind in proces de dezvoltare de multi ani in cadrul Apple, insa se pare ca abia in vara acestui am vom avea ocazia de a il vedea prezentat intr-o conferinta, lansarea putand avea loc la scurt timp dupa ea. Conform primelor zvonuri aparute pana acum, Apple TV 4 ar urma sa vina cu hardware imbunatatit, mai exact cu un chip A8 regasit in iPhone 6 si nu cu cel A8X din iPad Air 2, acesta avand un procesor triple0core si 2 GB RAM, componente prea scumpe pentru un Apple TV.

Apple TV 4 va avea nu doar un chip nou, ci si un App Store dedicat prin care compania Apple ar intentiona sa ne permita sa instalam diverse aplicatii pentru vizualizarea de continut multimedia, eventual navigarea pe internet, jucarea de jocuri si cine stie ce alte functii vor mai fi disponibile pentru noi din partea dezvoltatorilor. Avand in vedere ca Siri si Apple Watch joaca un rol important in viitorul Apple, exista o sansa foarte mare ca un sistem avansat de control vocal si control prin Apple Watch sa ne fie pus la dispozitie, astfel ca a folosi o telecomanda pentru control ar putea deveni doar o distanta amintire.

Apple TV 4 nu va avea totusi suport pentru redarea de clipuri video 4K, compania Apple considerand deocamdata ca acest standard este departe de a fi ajuns la maturitate si lipsa la scara larga a continutului in acest format dovedeste faptul ca nu vom avea foarte multe ocazii de a vizualiza filme de acest tip pe televizoarele noastre. Desi includerea de suport pentru clipuri video 4K nu face parte din planurile Apple, noul Apple TV va avea totusi un mediu de stocare mai mare, astfel ca vom putea stoca aplicatiile pe care le vom putea descarca prin intermediul App Store-ului.

In concluzie, WWDC 2015 urmeaza sa ne aduca un Apple TV 4, insa ramane de vazut daca el va fi atat de bun precum credem noi.

6 COMENTARII

  1. poate asa apare jb la atv 3 …. eu sincer imi doresc sa vad filme din reteaua proprie fara sa dau drumu la macbook. daca e posibil poate cineva imi spune cum pot face. e vb de un NAS pe care il detin dedicat torrentelor si cloud-ului propriu

  2. uite aici:
    Face chiar mai multe, ai canale de sport in torrente, e dual boot linux/android, cu updateuri de pe server, poti sa-ti faci mediateca pe kodi, ai si continut direct de pe net si poti da si airplay pe linux