Iata la ce lucreaza acum omul care a condus echipele ce au dezvoltat iOS-ul timp de 6 ani

Scott Forstall

Scott Forstall este fostul vicepresedinte senior al companiei Apple ce a condus echipe care au dezvoltat iOS 1 – iOS 6 in cadrul companiei Apple, decesul lui Steve Jobs diluandu-i influenta in cadrul companiei americane, el fiind inlaturat de catre Tim Cook care dorea o schimbare majora pentru iOS. Scott Forstall a fost initial inlaturat din functia de vicepresedinte senior al diviziei care dezvolta iOS, devenind consultant al lui Tim Cook, el parasind cateva luni mai tarziu compania in care a lucrat aproape un deceniu, deivizia sa fiind impartita intre Jony Ive si un alt vicepresedinte al Apple.

Daca va intrebati la ce lucreaza acum Scott Forstall, ei bine conform unor informatii aparute in cursul noptii trecute, el este unul dintre consilierii Snapchat, compania rasplatindu-l cu 0.11% din actiunile sale pentru ajutorul oferit in dezvoltarea serviciului din spatele aplicatiei pentru terminale mobile. Forstall a devenit consilier al Snapchat inca din luna ianuarie a anului 2014 si se pare ca inca lucreaza cu cei care detin una dintre cele mai populare aplicatii din SUA, insa deocamdata nimeni nu stie exact ce face fotul vicepresedinte senior al companiei Apple in cadrul Snapchat.

A leaked email from the Sony Pictures hack indicates Snapchat set aside .11% of its stock for former Apple head of iOS Scott Forstall to be an advisor. When asked about the company’s relationship with Forstall, Snapchat didn’t deny the connection, simply replying “We have a number of advisors, but we don’t comment on the specifics of their relationship with the company”.

Snapchat a fost recent evaluata la suma de 10.5 miliarde de dolari, astfel ca actiunile primite de catre Forstall, desi pot fi vandute in 24 de luni, valoreaza acum aproximativ 16.5 milioane de dolari, el putand sa le vanda la inecputul anului viitor, insa pana atunci valoarea lor s-ar putea schimba. Scot Forstall este doar unul dintre colaboratorii sau angajatii Snapchat care au primit actiuni ale companiei in ultimul an, insa el este cel care a primit cel mai mult dintre toti, iar experienta sa in cadrul companiei Apple cu siguranta a fost un factor motivator pentru initierea unei colaborari.

Scott Forstall a fost inlaturat din cadrul Apple deoarece nu dorea o schimbare radicala a design-ului iOS si a unora dintre functii, Tim Cook dorind sa isi puna amprenta asupra sistemului de operare pentru iDevice-uri, iar Craig Federighi si Jony Ive l-au ajutat atunci cand Forstall nu a dorit acest lucru.