Nokia va reintra pe piata telefoanelor mobile

Nokia Logo

Nokia este una dintre cele mai cunoscute companii de pe planeta si asta multumita faptului ca la un moment dat era cel mai mare producator de telefoane mobile de pe glob, insa din pacate refuzul de a “imbratisa” smartphone-urile a adus-o in pragul falimentului, divizia care producea telefoane mobile si tablete fiind intr-un final vanduta catre Microsoft, compania mama ramanand cu alte business-uri.

Nokia Technologies este una dintre diviziile care fac parte din compania mama finlandeza, ea ocupandu-se cu licentierea portofoliului de peste 10.000 de brevete de inventie catre diverse alte companii de pe glob, iar incepand de anul viitor prin ea vor fi lansate si smartphone-urile pe care Nokia intentioneaza sa le vanda din nou pe piata, sub brand propriu.

As early as next year, the company aims to rejoin the phone market, two sources briefed on Nokia’s plans told Re/code. In addition, the company has a number of other ambitious technology projects, including some in the virtual reality arena, these sources said. Nokia has remained silent about its work as it waits out its contract with Microsoft that prevents it from selling any phones under the Nokia brand through the end of this year.

Nokia Technologies a produs pana in momentul de fata un program pentru Android si tableta N1 vanduta in China sub brand-ul Nokia, insa din 2016 ar putea lansa o noua serie de smartphone-uri sub brand-ul Nokia, insa ramane de vazut cum vor arata ele ce sistem de operare vor avea si daca va mai exista interes pentru vreun produs conceput de catre finlandezi.

Vanzarea diviziei mobile catre Microsoft impiedica Nokia sa lanseze telefoane mobile sub brand propriu pana la inceputul anului 2016, astfel ca in urmatoarele 6 luni pot fi pregatite o serie de produse pentru lansare pe piata si intentiile finlandezilor cu siguranta voar atrage atentia lumii intregi, deci produsele lor vor fi promovate cum se cuvine in lumea intreaga fara prea mult efort.

Aceste afiind spuse, va fi interesant de vazut ce are Nokia pregatit pentru viitor, insa avand in vedere situatia actuala a companiei, e putin probabil ca ea sa aduca pe piata produse inovatoare cu care sa genereze sume serioase de bani, astfel ca ne putem astepta doar la produse nu foarte scumpe cu nu foarte multe functii.

2 COMENTARII