Prima Pagina Noutati Iata ce structura au primele procesoare cu 10 nuclee pentru terminale mobile

Iata ce structura au primele procesoare cu 10 nuclee pentru terminale mobile

MediaTek MT6797 Helio X20 procesor 10 nuclee

Saptamana trecuta v-am spus ca MediaTek a anuntat aparitia chip-ului MT6797 Helio X20 in care este inclus si primul procesor 10 nuclee menit sa ajunga in terminalele mobile din lumea intreaga, iar in imaginea de mai sus aveti si o descriere a structurii interne a produsului conceput de catre chinezi pentru producatorii de smartphone-uri sau tablete.

Pentru ca vorbim despre un chip cu 10 nuclee, chip-ul MT6797 Helio X20 ascunde in interiorul sau doua nuclee ARM Cortex-A72 tactate la 2.5 GHz, patru nuclee Cortex A-53 tactate la 2 GHz si patru nuclee A-53 tactate la 1.4 GHz, toate functionand in tandem pentru a oferi performante cu pana la 40% mai mari decat cele ale procesoarelor actuale.

Dupa cum puteti vedea si din imagine, primele doua nuclee sunt menite sa ofere performante “extreme” si probabil vor fi activate numai in situatiile in care terminalele mobile au nevoie de putere foarte mare de procesoare, iar asta deoarece ele consuma, cel mai probabil, foarte multa energie in momentul utilizarii.

MediaTek MT6797 Helio X20 procesor 10 nuclee 1

Urmatoarele patru nuclee tactate la 2 GHz sunt marcate ca fiind gandite pentru a oferi performante optime cu un consum nu foarte mare de energie si exista sanse mari ca acestea sa fie mai mereu active in timpul utilizarii aplicatiilor normale, cele mentionate anterior urmand a fi utilizate doar in jocuri, benchmark-uri si altele asemenea.

In final avem cele 4 nuclee tactate la 1.4 GHz, acestea urmand a consuma si cea mai putina energie a bateriei, ele putand fi utilizate doar pentru navigarea prin meniuri, vizualizarea de informatii in LockScreen sau ecranul principal de aplicatii, viteza mica la care functioneaza oferind si performante reduse pentru utilizatori.

Desi ideea de a avea un procesor cu 10 nuclee in propriul smartphone va fi cu siguranta atractiva pentru multi utilizatori din China sau Asia, insa aparitia sa va motiva competitorii MediaTek sa produca procesoare similare pentru a le implementa in propriile terminale mobile si acest lucru este bun pentru noi.

 • amfetamin

  “In final avem cele 4 nuclee tactate la 1.4 GHz, acestea urmand a consuma si cea mai putina energie a bateriei, ele putand fi utilizate doar pentru navigarea prin meniuri, vizualizarea de informatii in LockScreen sau ecranul principal de aplicatii, viteza mica la care functioneaza oferind si performante reduse pentru utilizatori.”
  Daca 4 nuclee la 1.4 GHz doar atât pot sa facă,îți dai seama de superioritatea Apple cu dual-core de 1.4 GHz care fac absolut tot!

 • andrei

  Nu are nici un rost.pot sa faca procesor cu 100 nuclee daca performanta maxima se obtine din ultimele 2.

 • ViorelPredatorul

  Sau iti dai seama de simplitatea iOS, daca poate rula cu doar 1.4 GHz. Solitaire merge pe orice computer, nu acelasi lucru poti spune de un 3D shooter.

 • EiGeorgei

  Sau iti dai seama de simplitatea ta cand faci comparatii absurde de simplu hater-boy..

 • ViorelPredatorul

  Adevarul doare… Un om destept accepta critica.

 • EiGeorgei

  Atunci fii destept si accepta-te ca simplu hater! Este plin pe aici de trollere ca tine, carora le pute tot (dar absolut tot!) ce se leaga de numele unei companii. Orice (absolut orice!) face/drege/zice/proiecteaza Apple, pentru voi – georgeii – este o mizerie si abominatie, de va vine sa va vomitati fierea.

  Stii cum e… cainele moare la drum lung si haterul de grija altuia!

 • EuGeorge

  Ar trebuii sa te accepti si tu ca esti doar un fanboy si nimic mai mult!

 • EiGeorgei

  Intre unul care admira ceva si un haterboy care nu stie sa scrie corect este diferenta!
  Eu zic sa-ti iei telefon cu 10 nuclee, ca sa te ajute la limba romana, la logica in exprimare si poate chiar si la a vomita mai cu spor cand auzi “Apple”!

 • EuGeorge

  Intre a admira ceva si a te inchina la ceva,este o diferenta. Sunt oameni care admira compania Apple,care stiu sa recunoasca si partile negative ale companiei sau atunci cand exista o problema sa o accepte,spre exemplu Zaone,care prezinta in articole partile bune ale companiei,dar in acelasi timp ataca si prezinta si partile negative sau problemele generate de software sau de produse si mai exista si cei ca tine,ca AppleForever si care mai sunt,niste fanboy,care nu accepta si nu ar recunoaste o problema Apple nici in ruptul capului.

  Am facut o greseala gramaticala cand am scris un comentariu,banuiesc ca din cauza asta Apocalipsa va venii mai devreme.
  Tipic fanboy,incercam sa ne indepartam de la subiect pe cat de mult putem.

 • EiGeorgei

  De unde stii ce ma inchin eu? Si cam pe unde ai vazut ca neg eu partile proaste?

  Tipic haterboy sa-ti puna in gura ce nu ai zis! Tot tipic este ca tie si altora va pute si faceti urticarie la orice.
  Apocalipsa va “venii” abia cand nu o sa mai faci tu bubite de hater!

 • EuGeorge

  Amin Apple!

 • amfetamin

  Si un 3D shooter nu merge pe un iPhone 6 cu 1.4 GHz? Merge chiar mai bine decât pe un octa-core,si atunci?