Procesoarele cu 10 nuclee pentru smartphone ajung in 2015, iata cine le produce

Procesor 10 nuclee

Daca va gandeati ca procesoarele cu 8 nuclee sunt suficiente pentru producatorii de smartphone-uri Android in ideea de a oferi performante bune pentru propriile produse, ei bine va spun ca va inselati amarnic deoarece in 2015 vor fi lansate primele procesoare pentru smartphone-uri care au nu mai putin de 10 nuclee incorporate. MediaTek este compania care intentioneaza sa lanseze aceste procesoare incorporate intr-un chip numit Helio X20, iar conform celor care au asistat la conferinta sa de presa, sporul de performanta adus de catre aceste procesoare in testele sintetice s-ar apropia de 50% fata de performantele actualelor chip-uri octa-core Qualcomm.

MediaTek este o companie cunoscuta in principal pentru furnizarea de chip-uri pentru smartphone-urile ieftine lansate in Asia, iar in 2013 a lansat primul procesor octa-core adevarat pentru terminale mobile, 2015 urmand a aduce de la ei si primul procesor cu 10 nuclee, desi nu prea inteleg de ce ar fi nevoie de asa ceva pentru terminalele mobile. Avand in vedere ca avem, in mod stupid, procesoare cu 8 nuclee in smartphone-uri si ele nu sunt extraordinar de performante fata de cele cu 2 nuclee, lansarea unor procesoare cu 10 nuclee nu se prezinta a fi altceva decat o noua modalitate de a prosti fanaticii de specificatii.

Daca MediaTek va lansa aceste procesoare in 2015, atunci Samsung sau Qualcomm o vor urma sia sta deoarece in Asia exista foarte multi fanatici ai specificatiilor, iar daca nu te numesti Apple si nu ai procesoare cu cat mai multe nuclee, risti sa pierzi vanzari in fata unor competitori cu produse inferioare, dar specificatii teoretice mai bune. Acestea fiind spuse, daca lucrurile vor evolua in ritmul acesta, atunci pana in 2020 vom avea si procesoare cu 20 de nuclee implementate in smartphone-uri, asta in timp ce PC-urile vor ramane la banalele procesoare dual/quad-core.