Apple Watch – senzori exacti si safir imposibil de zgariat (Video)

Apple Watch a fost livrat saptamana aceasta unui numar foarte mare de clienti de pe glob, dar a ajuns si in laboratoarele de testare ale multor revieweri, printre ei numarandu-se si cei de la Consumer Reports. Recunoscuti ca fiind unii dintre cei mai corecti revieweri de produse electronice, cei de la Consumer Reports afirma ca panoul frontal al Apple Watch Sport este extrem de greu de zgariat, doar cu obiecte a caror duritate ajunge la gradul 7 pe scara Moh.

In ceea ce priveste Apple Watch din otel inoxidabil, al carui ecran este protejat cu o sticla de safir, cei de la Consumer Reports sustin ca zgarierea este imposibila in testele lor. Desigur ca in aceste teste ei nu au folosit si un diamant, care ar fi zgariat safirul, insa e putin probabil ca vreun utilizator obisnuit sa treaca printr-o asemenea problema vreodata.

The sapphire crystal performed as expected, which is to say very well. It survived a 9-rated pick from our kit. The Apple Watch Sport made it up to a 7-rated pick without damage, but was scratched by an 8-rated pick. So the face of the Apple Watch is definitely harder than that of the Apple Watch Sport. But the performance of the hardened glass of the Sport model is pretty impressive as well. An 8 on the Mohs scale is equivalent to topaz, just one step below sapphire.

Separat de testele de rezistenta Apple Watch pe care l-am mai vazut cu alte ocazii, cei de la Consumer Reports sustin ca senzorii folositi de catre compania Apple pentru ceas sunt exacti. Atat senzorul pentru masurarea batailor inimii, cat si cel pentru masurarea pasilor facuti de catre utilizatori sunt exact, dar avand in vedere procesul complex de testare, acest lucru era de asteptat.

Cu aceasta recomandare a celor de la Consumer Reports, Apple Watch devine si mai atractiv pentru americani, foarte multe persoane bazandu-si intentia de achizitie pe testele acestei publicatii.