Siri si Iron Man, iata legatura incredibila despre care nu stiai nimic

iOS 8.3 Siri voce

Siri este asistentul personal implementat de catre compania Apple in anul 2011 in terminalul iPhone 4S, el fiind dezvoltat constant de atunci pentru ca in 2015 sa fie disponibil in toate iDevice-urile lansate in ultimii 3 ani. Desi acest lucru pare greu de crezut acum, intre Siri si Iron Man exista o legatura pe care nimeni nu ar fi ghicit-o pana in prezent si ea are in centru inteligenta artificiala din celebra serie de filme.

Mai exact, inginerii companiei Apple au preluat denumirea JARVIS, a calculatorului care controla aproape toate dispozitivele electronice create de catre Tony Stark in seria Iron Man. Informatia vine de la reprezentanti ai companiei americane care au oferit detaliile in cadrul unei conferinte organizate in Cupertino saptamana trecuta, ea nefiind cunoscuta pana in prezent de catre vreun jurnalist.

Pentru serverele in baza carora functioneaza Siri compania Apple foloseste un sistem de operare numit Apache Mesos, acesta fiind dezvoltat de catre inginerii universitatii UC Berkeley. Software-ul a fost gandit in ideea de a optimiza utilizarea resurselor unui centru de date si de a permite o mult mai usoara administrare a serverelor, el fiind un real ajutor pentru compania Apple si inginerii care administreaza Siri.

 

Apache Mesos analizeaza toata puterea de procesare a unui centru de date si determina cele mai bune moduri de a o folosi pentru a indeplini toate task-urile care ii sunt puse in fata, companii precum Twitter folosindu-se de el pentru a sustine retele cu un numar extrem de mare de accesari. Mai mult decat atat, modul in care a fost gandit Apache Mesos permite efectuarea de schimbari in retea intr-un mod similar cu schimbarile facute intr-un singur calculator, astfel ca vorbim despre un sistem extrem de eficient si de util.

Totusi, pentru ca vorbim despre compania Apple, vorbim si despre o modificare a Apache Mesos pentru utilizare in centrele de date ale celor din Cupertino, versiunea modificata a sistemului fiind denumirea JARVIS de catre inginerii celor din Cupertino. In seria Iron Man JARVIS avea insemnatatea Just A Rather Very Intelligent System, insa cei de la Apple inlocuiesc ultimul cuvant cu Scheduler pentru a rezulta Just A Rather Very Intelligent Scheduler.

Concluzionand, inginerii celor de la Apple par sa fie mari fani ai Iron Man si probabil diverse alte denumiri ale seriei sunt folosite intern.