Tim Cook inca incearca sa convinga lumea ca iPad are un viitor

Tim Cook iPad

Apple a anuntat rezultatele financiare pentru Q1 2015 in cursul zilei de ieri si dupa cum era de asteptat, vanzarile de tablete iPad nu au fost chiar atat de grozave precum se asteptau multi, ele inregistrand o noua scadere. Daca in Q1 2014 Apple a vandut peste 14 milioane de tablete iPad in intreaga lume, in Q1 2015 cifra s-a rezumat la putin peste 12.5 milioane de unitati vandute.

V-am spus dimineata ca pentru prima oara in ultimii 4 ani vanzarile de Mac-uri au intrecut vanzarile de tablete iPad, iar acest lucru doveste faptul ca PC-urile sunt foarte departe de a fi “moarte”. Tim Cook a recunoscut faptul ca anumite produse ale Apple au afectat vanzarile de tablete iPad, iPhone 6 Plus, MacBook Air si MacBook 12 inch fiind principalele modele care au atras consumatorii.

In ciuda vanzarilor in continua scadere, Tim Cook sustine ca tabletele Apple inca au un viitor stralucit in fata, parteneriatul cu IBM fiind una dintre principalele puncte de crestere pentru viitor. Tim Cook sustine ca desi acest parteneriat este abia la inceput, el se anunta a fi extrem de promitator, Apple inregistrand in continuare un numar mare de persoane care cumpara pentru prima oara iPad, intentia de achizitie ramanand ridicata.

La acestea se adauga si faptul ca vanzarile de tablete iPad au inregistrat un nou record in China in Q1 2015, o tara extrem de importanta care in viitor va genera din ce in ce mai multi bani pentru Apple. Avand in vedere ca Apple continua sa investeasca in dezvoltarea iPad, Tim Cook este increzator ca viitoarele modele ale produsului vor genera noi cresteri substantiale in vanzari.

Tim Cook crede in iPad si probabil lansarea iPad Pro cu ecran de 12 inch va fi un punct de plecare spre noi categorii de clienti, insa ramane de vazut cand va ajunge acest produs pe piata. In momentul de fata vanzarile de tablete iPad nu prezinta o imagine foarte buna pentru Apple, insa compania americana are cu siguranta suficiente resurse pentru a-si face tableta atractiva din nou.