iPhone 6S – schimbarea pentru care a facut lobby CEO-ul Foxconn

Terry Guo CEO Foxconn

Terry Guo este CEO al companiei Foxconn de foarte multi ani de zile si si-a creat o relatie apropiata de vicepresedintii seniori ai companiei Apple, ea fiind folosita pentru a face lobby in favoarea TSMC. Conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, Terry Guo a contribuit la convingerea companiei Apple sa renunte macar partial la Samsung pentru fabricarea chip-urilor care vor ajunge in iPhone 6S si viitoarele tablete iPad.

Terry Guo a discutat cu managerii companiei Apple facand lobby pentru TSMC in ideea ca taiwanezii sa primeasca si in 2015 un numar mare de comenzi pentru a fabrica viitorul chip A9 pentru iPhone 6S si tabletele iPad. CEO-ul Foxconn s-a laudat cu realizarea sa in cadrul unui interviu acordat unei publicatii asiatice, afirmand ca toate companiile taiwaneze trebuie sa lucreze impreuna pentru a se proteja impotriva “valului sud coreean”.

He also revealed that TSMC grab A9 processor Apple OEM orders, he has little power to make thin cotton, Taiwanese makers together against the South Korean firms overseas operators, the industry should be required practices. TSMC has always made A9 orders not publicly acknowledged, Gou seats “TSMC grab A9 single, I have to do a little thin cotton power” argument, equal to indirectly confirmed market rumors saying TSMC made A9 orders.

Apple a incercat timp de cativa ani de zile sa renunte la dependenta de Samsung in ceea ce priveste fabricarea componentelor pentru iDevice-uri, iar in 2014 a gasit in TSMC o parte din ceea ce avea nevoie pentru a isi indeplini obiectivul. Din pacate taiwanezii nu pot prelua singuri intreaga productie de chip-uri dedicate iDevice-urilor, astfel ca Samsung ramane un partener Apple, dar cu un numar mult mai mic de componente comandate.

Avand in vedere ca TMSC nu a produs componente cu probleme pentru iPhone 6, iPhone 6 Plus au iPad Air 2, mentinerea companiei in linia de productie pentru chip-ul A9 era oricum o decizie logica.