Aplicatiile Android si iOS ajung in Windows 10

Portare aplicatii Android iOS in Windows 10 cu Visual Studio

Aplicatiile Android si iOS vor ajunge in Windows 10 incepand de anul acesta, sau cel putin asta isi doreste compania Microsoft care a pregatit o versiune speciala a programului Visual Studio care va permite portarea rapida a aplicatiilor. Compania americana a creat un sistem care recompileaza automat aplicatiile pentru a functiona in Windows 10, astfel ca dezvoltatorii vor avea o serie limitata de modificari de facut.

Dezvoltatorii vor putea introduce aplicatii dezvoltate in Objective-C in noua versiune a Visual Studio, iar programul va transforma aplicatiile pentru iOS sau Android in aplicatii universale pentru Windows 10. In aceasta idee, aplicatiile vor putea fi rulate pe oricare dintre produsele care ruleaza acest sistem de operare, fie ca sunt tablete, smartphone-uri sau Pc-uri in toata regula.

We want to enable developers to leverage their current code and current skills to start building those Windows applications in the Store, and to be able to extend those applications. THE IDEA IS SIMPLE, THE EXECUTION IS A LITTLE MORE COMPLEX. At times we’ve thought, let’s just do iOS. But when we think of Windows we really think of everyone on the planet. There’s countries where iOS devices aren’t available.

Microsoft a creat un set special de API-uri care mimeaza functionalitatea celor concepute de catre Apple sau Google, astfel ca intreaga experienta oferita de catre aplicatiile portate ar putea fi nesatisfacatoare pentru dezvoltatori sau utilizatori. In ciuda acestui lucru, Microsoft este increzatoare ca poate atrage noi tipuri de dezvoltatori pe platforma Windows 10 si probabil va reusi intr-o anumita masura.

Microsoft se chinuie de cativa ani de zile sa creasca numarul de aplicatii disponibile in Marketplace-ul sau, iar aceasta schimbare facuta pentru Windows 10 probabil a motiva noi dezvoltatori sa isi porteze aplicatiile. Microsoft a demonstrat pe scena conferintei Build 2015 de astazi cat de bine ruleaza aplicatii pentru Android si iOS in Windows 10, astfel ca ne asteapta lucruri interesante in viitor.

 

Partea proasta pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru platforma iOS este ca Microsoft nu ofera deocamdata suport pentru limbajul de programare Swift si probabil nici nu o va face in viitorul apropiat.