Microsoft implementeaza add-ins in Office pentru iOS

Microsoft Office iOS add-ins

Microsoft a anuntat implementarea unui sistem numit add-ins in suita Office pentru iOS, el urmand a fi disponibil in cadrul unor actualizari ce vor fi lansate de catre compania din Redmond pentru aplicatiile sale. In imaginea de mai sus aveti o demonstratie a sistemului add-ins pe un calculator si practic el are la baza, in iOS 8, functia share sheets care le permite aplicatiilor Office sa interactioneze cu altele din terminalele noastre.

In aceasta idee, sistemul add-ins le va permite dezvoltatorilor, de exemplu, sa comande un taxi prin Uber atunci cand vizioneaza o intrare pentru o intalnire, astfel ca vor ajunge la timp acolo unde au nevoie. Ideea in sine este grozava si va simplifica extrem de mult modul in care utilizatorii folosesc aplicatiile pe propriile iDevice-uri, partea interesanta fiind ca sistemul este agnostic, deci poate fi utilizat in Android intr-un mod similar.

We want to move far beyond individual apps and their APIs. You’re no longer going to different applications for different data.

Cei de la Microsoft au avut pe scena conferintei Build 2015 terminale iPhone 6 si tablete iPad pentru a prezenta functionalitatea noului sistem de add-ins, astfel ca produsele Apple par a fi omniprezente, daca nu la presa, la cei care organizeaza conferintele. Revenind totusi la noutatea celor de la Microsoft, dezvoltatorii le vor putea oferi utilizatorilor noi metode mai simple de a interactiona cu diversele tipuri de continut din aplicatii, iar acest lucru este grozav pentru noi.

Microsoft nu a oferit deocamdata detalii cu privire la disponibilitatea noului sistem, dar a afirmat ca dezvoltatorii vor avea posibilitatea de a il testa in urmatoarele luni.