Facebook bug impiedica postarea, sterge statusuri

Facebook logo

Daca in aceasta dimineata ati realizat ca Facebook nu mai publica statusuri noi simple, statusuri cu link-uri, sau ca unele statusuri ale voastre sau ale prietenilor au fost sterse inopinat de catre reteaua de socializare, ei bine nu trebuie sa va speriati. Se pare ca un bug al retelei de socializare afecteaza utilizatori din lumea intreaga si impiedica publicarea de link-uri catre surse externe, statusuri publicate deja cu anumite link-uri fiind ascunse.

La baza problemei a stat sistemul Facebook care filtreaza domeniile marcate ca si spam si impiedica aparitia link-urilor catre ele in news feed-urile utilizatorilor, anumite domenii sigure fiind filtrate in mod eronat. Cei de la Facebook sustin ca au rezolvat problema si ca publicarea ar trebui sa fie posibila, cu statusuri ce sunt in curs de deblocare, insa nu toata lumea a scapat deocamdata de problema.

An error in our system that helps block bad links on Facebook incorrectly marked some URLs as malicious or inappropriate. As a result, some existing posts were hidden, while other posts were blocked completely. We’ve resolved the issue and the remaining affected URLs are being unblocked. We apologize for the inconvenience this has caused.

Din cauza problemei, persoanele care incercau sa publice link-uri catre diverse website-uri au fost intapinate de mesajul de eroare urmator : The content you’re trying to share contains a link that our security system detected to be unsafe…please remove the link to continue. Din pacate aceeasi eroare a fost afisata si pentru utilizatorii care incercau sa acceseze link-urile existente, astfel ca Facebook a actionat rapid pentru a rezolva partial problema.

Aceasta este prima oara cand sistemele Facebook genereaza asemenea probleme si cenzureaza link-uri din domenii sigure, afectand un numar foarte mare de persoane de pe glob, insa in urmatoarele orele problemele ar trebui sa fie complet rezolvate, sau cel putin asta sustin cei de la Facebook.

1 COMENTARIU